kraduma adlı üyeden alıntı
evet değeri azaldı haklısın fakat büyükleri göz önüne aldığımda hep kaliteli siteler pageranklı siteler olduğunu görüyorum. bende güncel bir haber blog forum portalı planlıyorum pagerank 0 bir domain ile yola başlamakla pr9-10 bir domainle yola başlamak arasında birazcıkta olsa fark olacaktır fikrindeyim daha önce haberupcom domainini alıp haber blog forum tarzı bir sistem kurdum herşeyini tamamladım 5-6 ay geçmesine rağmen haber kelimesinde hiç gözükmedim biraz adsense banner reklamı oldu fakat istediğim seviyede değildi .
esas istediğim pagerankı 9-10 bir domain sonrasında hergün güncel içerik sağlanması
türkiyede popüler siteler arasında girmek
sizce kaç para eder böyle domainler ?
Arkadaşlardan biri belirtmiş fakat dikkat etmediniz sanırım, artık pagerang diye bir olay yok, kaldırıldı, güncellenmeyecek, yani artık yeni algoritmalar ile pageranki yüksek "görünen" bir alan adı yükselecek diye bir şey yok, ayrıca şöyle birşey daha var. Siz diyorsunuz ya hani pagerankı yüksek olan siteler kalite diye. Aslında onlar kaliteli oldukları için pagerankleri yüksek.
Kısaca anlatmak istediğim, bu işler öyle alan adı bulmakla olmaz. Siz sitenizi yükseltirseniz alan adı yükselir. Siz kaliteli olursanız zaten başka bir şeye gerek yok.
Ayrıca, demişsiniz ki; haberupcom domainini alıp haber blog forum tarzı bir sistem kurdum herşeyini tamamladım 5-6 ay geçmesine rağmen haber kelimesinde hiç gözükmedim.
1.si alan adınızda "haber" kelimesi geçiyor diye haber aramalarında gözükeceksiniz diye bir kural yok, öyle olsa idi zaten SEO 'nun bir önemi kalmazdı.
2.si haber - blog - forum tarzı bir site olduğunu belirtiyorsunuz. Üçüde ayrı kulvarlar, ya haber yapın, ya blog yazın, yada forum yönetin. kafanızda belli bir proje belirleyip o yolda ilerleyin.
3.sü
https://wmaraci.com/forum/arama-motoru-optimizasyonu.html bölümünü baştan sona bir okuyun derim.