cihaneken adlı üyeden alıntı

Bende onu anlatmaya çalıştım işte, PR'si önemli değil marka olmak, isim yapmak çok daha önemli.

bu jenerik bir domain hiç açmasın isim yapmasın yine değerli yani pizza.com gibi bir şey varlığı yeter cinsten bir şey :D

diğer söylediğin doğru pr önemli değil isim yapmak yada hit yapmak önemli olan zaten yeterince popüler bir site olduğunda linklerin paylaşıldığında algoritma pr değerini otomatikmen veriyor.

Ben yaşadım seo için rekabet çetindi kasa kasa kasa kasa ilk güncellemede pr7 aldım benzer çalışmaları yaptığım sadece benden bir kaç pr7-8 backlinki fazla olan arkadaşımın sitesi pr8 oldu . zaten pr algoritması da kalitene özgünlüğüne bakmıyor sana dışarıdan verilen bağlantıları hesaplayarak pr biçiyor . aksini iddia eden de yalan söyler benim ne sitem özgün ne içeriğim özgün ne kurallara uyuyorum ne iç seo bilinenlerine uyuyorum reklamdan sitem açılmayacak durumda tüm içeriklerim kopya ve iframe doluydu siteye 1-2dk kasıntıdan zor giriliyordu ama yeterince backlink alındığından pr7 oldu diğer sitede aynı durumdaydı üstelik içerik de komple illegal :D

Ek Olarak:

kraduma adlı üyeden alıntı

iyi bir site olmak google sıralamalarında üst sıralarda gözükmek ile başlıyor fikrindeyim pagerank 6 ve iyi bir domaine 150bin dolar iyi para istiyorlar
fakat olmuşken pageranku 9-10 olsa yüzlerce siteden link dış seo çalışmasına para vermeye gerek kalmaz

hazır pr lı bir domainle söylediğine ulaşamazsın içeriğin hedef kelimelerin kafadan aynı olmayacak, son güncelleme üzerinden 2 sene geçmiş onun pr9 olmasını sağlayan backlinkleri çoktan kalkmış olacak belki de yönlendirme site olduğundan almış olduğu bir halta yaramayan pr9 a 3000 lira vermiş olacaksın

atıyorum sen terlik satmak için açacaksın siteyi ama pr9 olmasına sebep olan mermerci bir arkadaş hep mermer ile alakalı kelimelere çalışmış olsun senin ne işine yarayacak ? Yani pr9 değerlerini koruyor olsa bile işine yaramaz üstelik bunun alt sayfaları var dışarıdan linklerle desteklenmiş ve güncellemede onlar da pr almıştır ve site bir bütün olarak pr9 değerini taşır , sen aldığında o sayfaları bilmeyeceksin yerine geri getiremeyeceksin yine bir işine yaramayacak

Şurada yok pr9 domain al o kafandakini gerçekleştirmeni sağlar diyen çıkarsa bil ki sana pr9 satmaya çalışan da o adamdır :D mantıklı tarafı yok yani söylediğinin

Sonradan ekliyorum

Şöyle yapalım sen bana ne üzerine site açacağını söyle belki 3000 lira harcayarak belki de çok daha az maliyetle ilk sıraya getirilebilir bir de bunu tartışalım :)

Google sıralamalrında pr en çok kimse en üstte odur mantığı yok zaten bu kafadan yanlış böyle bir dünya yok .