Yazilimci Horoz adlı üyeden alıntı
C# sana paralı değil. Hosting alıyorsun sana ekstra ücreti yok. Yada IDE programı Visual Studio sana da paralı değil. O paralı hikayesi çok geride kaldı. Türkiyede ki firmaların %99 u ASP.NET üzerine çalışıyor yada MVC.PHP öğreneceksin sadece web uygulaması yapacaksın. Birşeye yaramayacak ki PHP yıllardır açıkları olan bir sql sorgusunda bile serveri bom edebilen bir dil.
C# ne yaparsan yap IIS sayesinde oldukça korumalı. Sen hosting alırken sana ay linux 10$ ama windows aynı özellikleri 30$ diyorlarmı? HAYIR! o zaman asp.net paralı değil. Sen şirket olup kendi ağını açacaksan büyük meblağlar ödersin fakat şirket açabilcek durumda olsan bu soruyu sormazsın.
C# öğrenip, hem web hem masaüstü, hem android, hem ios, hem windows phone yazabilmek varken yemişim php yi.
ASP.NET ne diye sorarsan C#.NET veya VB.NET ile geliştirilen WebForm tabanlı site yapısı. Aynı dilleri kullanarak MVC dediğimiz alt yapıya görede site oluşturabilirsin. Aralarında fark yok gibi. yani örnek vermek gerekirse Notepad++ ile Sublimetext gibi. aynı görevi gören farklı yapıda olan sistemler. Ama sonuç olarak hepsi C#a bağlı. C# kullanmaı ve öğrenmeni öneririm çünkü şuan türkiyedeki hangi firmaya gidersen git yazılım alanında herkes C# kullanıyor. kendi şirketimdende biliyorum. Mercedes'de yaptığım stajdan biliyorum Turkcellde yaptığım stajdan biliyorum IBM de yaptığım stajdan biliyorum, Microsoft herkes C# kullanıyor adam akıllı firmların çoğu. o yüzden seçim senin ama tercihim herzaman arkasında bir şirketin olduğu yapılardır. Açık kaynaklar gelişimi çok yavaştır.
Örnek verecek olursak ;
01.10.2014 - .NET versiyon 4.5.0 - 08.07.2015 - .NET 4.6.0 (arada 4.5.1 geldi 4.5.2 geldi C# dili güncelleme aldı. sql yapısı güncellendi.)
PHP : Stabil olarak kullanılan hostinglerde vs 5.3, Bazı firmalar 5.4 kullanıyor. 2009larda bile php 6 geliyor diye birssürü haber var. ee anlayacağın 2010 dan beri 6 gelememişken aradaki hatalar kapatılmamışken konuşmanın anlamı yok.
He bana diceksin büssürü şey dedin, birşey biliyoruz da diyoruz;
bildiğim diller mesela ; Java, Html, CSS, JavaScript, jQuery Kutuphanesi, JSON, XML, WPF, C++, Objective-C, C, Arduino, Rasbery Pi, C#, VB, PHP.
Bunların hepsini öğrendim hepsiyle proje geliştirdim fakat yıllardır C#'da aldığım şeyleri diğer dillerin hiç biri karşılamadı.
Değerli açıklamanız için teşekkür ederim.
Saygılar