meclisiala adlı üyeden alıntı
Pagerank güncellemesi artık yapılmayacak yani bir değer ölçütü değil artık ama en azından 1,2 yıl daha ön planda olmaya devam edeceğini düşünüyorum.
Güncellenip güncellenmeyeceği konusunu takip etmedim fakat 1-2 yıl neye göre ön planda olacak zaten sorun bu . Pagerank neydi dışarıdan verilen bağlantıların o dönemki yada o hafta yada o günkü değern bizlerle paylaşılmasıydı.
Şimdi site pr7 diyelim ama bu şimdi böyledir anlamına gelmez ki 2 sene önce yapılan güncelleme zamanı bu sitenin pr7 olduğunu kanıtlar başka da hiç bir haltı kanıtlamaz. Dolayısıyla 1-2 yıl daha ön planda olacak demişsiniz neye göre ? 2 yıl öncesine göre mi bende aylık 10 bin dolar kazanıyordum 2 yıl önce o gün maliye geldi dükkanın vergi tabelasına bunu işledi diyelim şimdi batmışım sinek avlıyorum arkadaki vergi levhasında 2 sene önce 10 bin dolar kazandığımı gösteren belgenin ne geçerliliği kalmıştır ? PR tam olarak budur.
Pr değerine güvenebilmemiz için sitenin rekabetli kelimesinde ilk sıralarda olması gerekir , bir konu açtırıp açılan başlığı aratıp sıralamasını kontrol etmemiz gerekir ve bu başlık da rekabetli bir başlık olmalı. Ben online film izle diye makale alıp paylaştığımda ilk 20 ye giriyordu tanıtım yazısını satın alan yav benim sitenin önüne geçti yazı şimdi napcaz diyordu ertesi gün onun site de ön sıralara harekete geçiyordu . Tabi bu ana enerjiyi alan sayfada yazıyı tutmak kaydıyla oluyor ana sayfaysa ana sayfa kategori ise kategori yani elektrik enerjisi gibi düşünün pr ı da artan voltaj olarak düşünün .
Sırf bu yüzden hit alacak konumla alakalı bir çok kategori açmıştım ne açsam ilk sıraya çıkıyordu alanımla alakalı neredeyse tüm hedef kelimeleri kapatmıştım diyebilirim . Bunun tek sebebi bir sürü yüksek pr kaliteli backlinkim olmasıydı .
Buna bakıp da kimse backlinke var gücüyle abanmasın belirli kurallar dahilinde oynamadığınızda spam algılanır siteniz yanar :)
Ek Olarak:
Ergin adlı üyeden alıntı
Kusura bakma ben ortalıkta dolanan hiç legit PR 9 - 10 satılık domain görmedim. Adam google botu youtube'a yönlendirir al sana PR 9 domain.
Bir yerden alıntı:
"When a search robot visits a webpage URL, the server redirects the spider to a page with high Page Rank. Google bot assigns the high PR to the webpage with the redirection because it thinks that web pages are the same.
When a user visits the page URL, the server does not redirect the surfer. That means that the visitors see the page of the faker and the Google toolbar displays PR of the redirected page."
aynı şeyi söylüyorum hocam pr9 diye satılan bir domaine 3000 lira falan verilmez he backlink tanıtım satacaksanız işin içindeyseniz alıcı bulurum diyorsanız alınır ama site açıcam üst sıralarda yer alıcam hikaye
yazıda da aynı şeyi söylüyor . pr değişken bir değerdir günlük aylık haftalık değişebilir hatta anlık bile değişebilir , googleın bize gösterdiği değer ise ya ortalamadır ya o aya aittir ya o haftaya aittir her ne ise işte . genel kalıcı bir level değildir yani ve güncellenmeden güncellemeye değişmez sadece güncellemeden güncellemeye bize son durum gösterilir o kadar .