Aydın Öztürk adlı üyeden alıntı

Çok değişik bir soru :) Adidas dünyanın en iyi spor giyim ürünlerini satıyor neden herkesin üstünde Adidas yok gibi oldu biraz :)

Ben şahsıma göre yorumlayacağım bu konuyu.

SEO, SEO Danışmanı vs. vs. kelimeler rekabet düzeyi en yüksek anahtar kelimelerden bir kaçıdır. Bir SEO ajansı SEO anahtar kelimesinde istediği sıralara ulaşabilmesi için çok iyi ve stratejik bir plan kurması gerekiyor.

Bu planlama da bir uzman grubun yaklaşık 6 - 11 ayını alacaktır. Eğer SEO ve SEO Danışmanı anahtar kelimesinde bir firmanın iş yapabilmesi için bu demek oluyor ki en az 24 ay öncesinden sektöre girmesi gerekiyor ki SEO ve SEO Danışmanı anahtar kelimesinde ilk sayfaya gelebilirsin.

Şahsıma çevireyim okları. Ben şahsım adına SEO Danışmanlığı hizmeti versem bana da bu tür sorular elbette gelecektir. Ben geçmişimde yaptığım işleri göstersem bu bazı insanlar için teminat olmaz mı? - Bence olur.

Aynı şekilde yakında WMAracı'nda danışmanlık için kuracağım şahıs firmasında (nasip-kısmet inşallah) bu tür iş alımlarını yapacağım zaman adım yeterli olmaz mı mesela :)

İllaha iş alabilmek için bu anahtar kelimelerde ilk sayfa yada ilk sıralarda mı olmam gerekiyor :)

(şahsım adına verdiğim bir cevaptır. diğer SEO uzmanı arkadaşlarla karıştırılmamasını rica ederim :) )

Şunu da ekleyeyim ki yanlış anlaşılmasın. Ortalıkta "SEOcuyum" diye dolaşan ve gerçekten on yıllık aranması bile olmayan kelimelerde ilk sırada başarı yakaladığı zaman kendini SEO'cu ilan eden, footer link ile kısa başarı yaşayıp agresif olarak yapmaya çalışan, sadece tanıtım yazıları ve botlarla yapılan düzenli post gönderimiyle başarı yakalamaya çalışan ve altını çizerek diyorum ki bu işi ben iyi yaparım deyip maliyet-strateji-işlem-iş zamanı dahi ne olacağını bilmeden iş yapmaya çalışan arkadaşlar var.

Onları ben sektörün adını ağzına aldıkları için kaale bile almıyorum :) Onlar paketçidir. Ne yapacaklarını söylerler. "Abi 10 link eklerim, abi 5 pr linkim var vs. vs." bir nevi umut tüccarı gibi. (bu kelime "backlink paketi satışı yapanlar umut tüccarıdır" demek değildir.)

Çıkar karşına derse ki "Beyefendi sitenizi inceledim, sitenize şu şu sorunlar var. Bu sorunları çözdükten sonra tepkilerini ölçüp vereceği tepkiye göre şu şu çalışmaları gerçekleştirebiliriz" (ki bu sözümü çok çakma seocu okuyacak ve bundan sonra böyle deyip insanları kandırmaya çalışacak ki halk artık yemez) diyebilmeli ki o insan gerçekten SEO Uzmanı durumuna yakıştırılabilsin.

Çoğu SEO'cuyum diyen arkadaşta emin olun ki 2009 - 2011 arasında en çok verim alınmış çalışmaları yapıyorlar.

Tek fark şu "Biz şuan 2015 yılındayız". :)

Saygılar...


Abi işte anlamıyorlar ki. Adam 100 TL'ye 3 aylık SEO çalışması istiyor. Vallahi bazı müşterilerim var pamuk gibi. İnsanların anlamadığı şey şu;

- 3 link çaktım kafadayım
- Ya 2 güne çıkamaz mıyız ?
- Ya bende biliyorum da siyoyu işte vaktim yok.

Planlama ve strateji olmadan şans eseri çıkan adamlar da "Seo uzmanı" olarak gösteriyor kendini ya ne diyeyim ki abi sana :D.

Ek olarak ta : Dün SEO dersi verdiğimiz adamlar bize wiki aldım sitelerim uçuyor sen ne anlarsın SEO'dan diyorlar :D. En temizi işini bilen dürüst müşteriler ile çalışmak abi :D.