Bipixel adlı üyeden alıntı

Abi işte anlamıyorlar ki. Adam 100 TL'ye 3 aylık SEO çalışması istiyor. Vallahi bazı müşterilerim var pamuk gibi. İnsanların anlamadığı şey şu;

- 3 link çaktım kafadayım
- Ya 2 güne çıkamaz mıyız ?
- Ya bende biliyorum da siyoyu işte vaktim yok.

Planlama ve strateji olmadan şans eseri çıkan adamlar da "Seo uzmanı" olarak gösteriyor kendini ya ne diyeyim ki abi sana :D.

Ek olarak ta : Dün SEO dersi verdiğimiz adamlar bize wiki aldım sitelerim uçuyor sen ne anlarsın SEO'dan diyorlar :D. En temizi işini bilen dürüst müşteriler ile çalışmak abi :D.


Dürüst insan her yerde dürüsttür zaten bunu çok iyi biliyorsundur :) Amaçsız insan çok. Hızlı para kazanmak isteyen maymun iştahlı insan çok ne yapalım :)

Eğer çok iyi para kazanmak istiyorlarsa bence "en iyi bildiği işi en iyi şekilde yapmaları" olmalıdır.

Diğer taraftan da bilinçsiz arkadaşlarımız ve abilerimiz var. 3 kuruş daha az vereyim diyerek Mercedes'ten şahine, şahinden de 3 kuruş daha az vereyim diyip merkebe (eşeğe) binip ferrariye yetişmeyi bekleyen/umut eden kişiler var.

Böyle bir dünya keşke olsa :) Açık söylemek gerekirse çakma seocu dediğimiz kafilenin ben tükenmesini istemiyorum bana çok ama çok faydaları var sağolsunlar.

Bir iş anımda 8 farklı sitesine backlink paketi gibi çalışma yaptıran bir müşterinin;

6 adet sitesi TAM SPAM
2 adet sitesi de Manuel SPAM'a girmiş. Kurtuluş yolu neredeyse sıfır gibi görünüyor çünkü batırdıkça batırmışlar.

6 site Tam SPAM için 750x6= 4500 TL
2 adet manuel SPAM için = 750x2= 1500 TL

Toplamda 6000 TL'ye işe OK verdiler. 3. haftada (21 gün) işi teslim ettim şuanda işleri gayet yerinde ve ekstra olarak danışmanlık hizmeti veriyorum sitelerine ki bunun da şahidi @Bipixel arkadaşımdır :)

Olay aslında şu. İşini kim iyi yapıyorsa işler ona vermelidir. Dürüstlük her yerde kazandırır.

Saygılar...