sterk adlı üyeden alıntı

Ya işte osmanlı döneminde bazı devletlerin gazına gelip isyan edersen daha sonra adaları kendine katarsan bak ne oldu böyle kalırsın ortada.Ne diyim komşu momşu ama...


Aslına bakarsanız Yunanistan çoktan batmıştı ekonomik bir üretimleri yok hiç bir sanayileri yok vs.
AB ve Amerika bol bol, sanayi üretmemeleri turizm ve tarımla ayakta tutulacakları kendilerinin arkasında olduğunu telkin edip durdu. Bunun koca bir yalan olduğunu yunan halkı çok iyi biliyordu devletleri de madem öyle gel böyle dedi, dağı taşı ekiliyor gösterdiler ab fonlarından teşvik alıp halka dağıttılar, memur emekli maaşlarını falan artırıp durdular. Emin Çapa takip ediyorsanız bir rapor paylaşmıştı Yunanistanın tüm borcu sıfırlansın yeniden başlasınlar ekonomik ömrü 17-24 sene sürüyor sonra yine batıyor yani bu modelle çıkışları yok . Kaybedecek bir şeyleri de yok 20 sene önce batacakken bunu geciktirmiş oldular o kadar . Avrupa da kopuş yaşamamak adına yıllarca iyi gösterdikleri ekonomik rakamlara falan yalan olduğunu bile bile itibar etti he kardeş he dedi yine parasız bırakmadı nihayetinde Yunanistanın Rusya ile yakın ilişkiler kurmasını kutup değiştirmesini kimse istemiyor . Yunanlar da bunu fırsata çevirdi ki iyi de yaptı para babaları yiyeceğine onurlu yunan halkı yesin, halk mı sermaye mi derseniz her zaman halk derim .

Adalar konusunda samimi olursak Türkler bu topraklara ayak daha basmamışken onlar adalarda yaşam kurmuştu zaten onların yerleriydi bizden çaldıkları bir şey yok yani. Bu ayrılıkta tek iç acıtan konu entrikalar ile biz birbirimize düşman edilmiş halklarız . Realitede düşmanlık oluşturacak hiç bir konu yok fakat biliyorsunuz egemen güçler kimse nefes alsın istemiyor her riskli gördükleri bölgeye bir sorun bırakıyorlar Yunan-Türk sorunu da böyle bir sorun . Dinlerimizin dışında bir farkımız da yok yemeklerimize kadar aynı eğlencelerimiz aynı yaşam tarzlarımız aynı . Zaten hemen her milletle savaşlar düşmanlıklar dönem dönem yaşanmış bunu sonsuza kadar sürdürmenin de anlamı yok . Karşılıklı iyi bir anlaşma ile ege için yapılan askeri harcamalarımız iki taraf içinde son bulur büyük bir yükten kurtuluruz. Sanal bir düşmanlık üzerinden milyarlarca dolar paramız harcanıyor sırf ege bölgesinde . Mantığı yok ki fakirleşen Yunan halkı Türk halkı silahı satan zenginleşen Amerika-Batı, olan hep bize oluyor .

Adaları da keşke satmasalar, alan daha iyi olmayacak yani otel falan bok edecek ayrıca orada açılan her otel bizim turizm gelirimizden çalmış olacak . Satan zaten devlet değil şahıslar ada sahibi olanlara ek vergi paketi hazırlanmasından dolayı satışa çıkarmış, ada alacak kadar zengin olan herif vergisini de varsın fazla ödesin :)