LikeSend adlı üyeden alıntı

(...)rüzgarla hızlıca denizde uzaklaşabilecek bir şeymiş o bindirdikleri dalga. Yorumları falan okumuştum bir kaç kişinin daha benzeri başına gelmiş zor yetişmiş .

Batının kuralları çocuk aileden alınır falan ama bu insancıl bir davranış olmaz, en kötü anne baba bile çocuğa bakımhaneden iyi bakacaktır. Devletin çocuk yuvaları hakkında tecrübem var allah kimseyi oralara düşürmesin her kadına anne her erkeğe baba dedirtiyorlar dayak da var hakarette var aşağılamak da var, hem ailenin durumunu da düşünün bunlar kabul edilecek şeyler değil . (...)

Hocam şu sahilde oynanan şişme toplar var ya. İnanın 7-15 yaş arasında kaç tanesini yakaladığımı, kaçını sahibine iade edip kaçını inatla vermediğimi bir ben bir de Allah bilir. (Çok yüzdüysem vermezdim) Aynı mantık, gerçekten de ters rüzgarla çok kolay kıyıdan uzaklaşabilir. Üstündeki çocuk 10 aylık, kilosunu az çok tahmin edebilirsiniz. Yani rahatlıkla gider ve poyrazdan bahsediliyor, kaşla göz arasında uzaklaşabilir. O konuda ben de inanıyorum.

Uğur Dündar'ın Çocuk Esirgeme Kurumları'yla ilgili haberlerini ufaklıktan hatırlarım. Tek temennim değişmiş olmaları. Elbette evde yalnız bırakılan bakıcıların uyguladıklarını hesaba katınca, çok daha kapsamlı bir yerde neler olabileceğini az çok tahmin edebiliyorum. Ayrıca hâlen var mıdır bilmiyorum ama, çocuklar arasında hiyerarşinin olması da sanırım psikolojileri açısından bir diğer sıkıntı.

Yukarı tükürseniz bıyık, aşağısı sakal ya da iki ucu pis olan değnek. Gerçekten de ziyadesiyle kararsız olduğum ve kolayca fikrimin değişebildiği bir durum. Dediklerinize harfiyen katılıyor olsam da, bir seste ibret olmaları için (sağlık sorunu biliniyor çünkü) bir şekilde uygun olarak cezalandırılmaları yönünde. Ne bileyim, hiç değilse kamu hizmeti bile olabilir. O plajın her sabah ve her akşam temizliğinden tutun da, bir Çocuk Esirgeme Kurumu'nda gönüllü iş (çocuklardan uzak şekilde) yaptırılması gibi.

gece yatarken yatak odasını da kilitliyorum
Elbette sizin takdiriniz ama naçizane önerim bunu tekrar düşünmeniz yönünde.