Din üzerinden prim yapıp bir yerlere gelen o kadar çok insan var ki memlekette... İnsan her Allah, Peygamber diyene şüpheyle yaklaşıyor artık. İslam gösterişi yasaklayan dinlerden diye biliyorum değilse arkadaşlar düzeltir, insan mümkün mertebe dinini içinde yaşamalı. Bu tarz anketlerde genelde evrensel olarak herkesin okuması gereken edebi kitaplar söylenir.
'Din üzerinden prim yaparak bir yerlere gelmek' buna katılıyorum neden dersen çünkü din her zaman kullanılmıştır. İnsanlar üzerinde her daim kalıcı bir etkiye sahiptir. Lakin insanın yaptığı yorumun gösteriş amaçlı mı yoksa gerçekten içinden hissederek mi yaptığını biz bilemeyiz. Bu tarz anketlerin mantığını ben bilemem. Lakin ben bir Müslüman olarak şu dünyada kim ne derse desin gelip biri bana seni en çok etkileyen, yerinden oynatan kitap hangisidir derse Kur'an-ı Kerim derim. Kusura bakmayın ama benim 'inanç' kelimesinden anladığım da budur. Başkası ne anlıyorsa ben bilemem. Yaptıklarım tamamen şahsi yorumumdur. Ben özel bir insan da değilim her yorumum tenkit edilebilir. Ben de bir beşerim yanlış söz de söyleyebilirim.
Ek Olarak:
aleviyim ve burada çok rahat kimin ne amaçla yazıp yazmadığını anlayabiliyorum, inanıp inanmamak sana kalmış :)
Aleviysen kalplerde olanı ancak kimin bildiğini de bilirsin. Onun dışında inançsızdır sözü yanlış anlaşılabilir o yüzden sağlam bir itikada sahip değildir olarak değiştirdim. Kusurumuzu mazur görün.