Öncelikle 1-2 senelik bir tecrübem oldu bu arama motorları işi ile,
Bir örümcek scripti yazıp açmıştım bi tane. Sayfaları endeklemek zor iştir.

Benim arama motorumda yaşlaşık 100bin sayfa vardı ve bu sayfaları güncellemeye kalktığımda ek olarak 10-15GB yer alıyordu.

Yani şimdi Yandex kötü demek yanlış, Adamlar belli bir kalita oturtmuş ve belli bir günde endeklemeler yapıyorlar.
Google'un dünya genelinde bir milyondan fazla sunucusu olduğunu biliyoruz. Google'un bu kadar çabuk endekleme yapması buradan kaynaklanıyor.

Yandex'in bütçesi büyük ihtimal kısıtlı. Haftalık veya 2 haftalık endeklemeler yapıyorlar diye duymuştum.
Dedikleri süre zarfı aşabilir şöyle aşabilir toplu olarak siteler endeklendiğinde ve artı olarak diğer siteler güncelleme yapıldığında bu belli bir süredir hemen olmaz bunun için belki endeklemeler uzun süre almasından sitenize Yandexbotları gelmiyor olabilir(gelse bize endkleme bile yapamıyor olabilirler çünkü diğer siteler endeklenmekte) Çünkü Yandex, Google'a göre daha fazla sayfa endeksliyor. Yani google 200 sayfa endeklerse Yandex 600 sayfa endekliyor. Google yaptığını onlar tek seferde yapıyor.

Aslında gözlemlerime göre Yandex büyük ihtimalle bazı kitle siteleri ayrı bir endeksliyor mesela bunu nerden anlayabilirsiniz arama yaptığınızda sayfanın hangi gün veya ne zaman gönderildiği gibi bilgilendirmeler yapılıyor burdan anlayabilirsiniz. O kitle gruba girdiğinizde belkide sizin de siteniz devamlı güncellenecek.