kodblogcum adlı üyeden alıntı

Zaten site için hareketlenmeye yaramıyor en iyisi engelleyeyim.

Ek Olarak: Sizce engellemeli miyim bi zararı var mı

Kısa vadede bir zararı olacağını düşünmüyorum şahsen, hatta mantıken uzun vadede de zarar olacak bir şey değil bence, bir arkadaş adsense ban yersin demiş fakat onlar zaten bot, yani gelip senin reklamlarına tıklamazlar dolayısıyla doğrudan bir zararları olmaz, fakat şöyle düşünürsek eğer;
Bu botlar adsense de sayfa gösterimini etkiliyor ise reklam toleransların düşebilir. Sonuçta diyelim ki 3000 gösterim aldı siten bu botlar yüzünden fakat 5 tane tık aldı reklamlar, ne olacak o zaman reklam toleransları düşecek.
Fakat; Eğer adsense gösterimlerini yada diğer gösterim istatiklerini değiştirmiyorsa bunların varlığı, ki değiştirmediğini belirtmişsin o halde bunlar etkisiz eleman olurlar.

Benim fikrim bu yönde kesin bilgi değildir.

Ek Olarak:

KingBlogger adlı üyeden alıntı

Sayenizde bende yeni fark ettim kullanılan o butonlardan kaynaklanıyor olabilir temada mevcut sosyal medya butonlarını kaldırayım yenilerini ekliyeyim.

Dediğiniz gibi Drive traffic to your website. Add share buttons for free Google çeviri tam olmazsa da Web sitenize trafik çekin. Bedava hisse düğmeler ekleyin şeklinde çevirdi.

Evet öyle diyorlar fakat konuyu açan arkadaş metrika istatistiklerine etkisi olmadığını belirtmiş.