Her sektör ve işde insanlar kazançlarını arttırmak için çeşitli uygulamalar yaparlar. Seo çalışmasında da çok önemli bir uygulama vardır ki bütün çalışmanızı etkiler ve gerçekten iyi kazanç sağlayıp sağlamayacağınızı belirler. Bu çalışma Seo çalışmasının en başında yapılır. Bu çalışmanın adı etkili anahtar kelime belirleme stratejileridir. Profesyonel Seo çalışması yapan bir kişi ya da firma etkili anahtar kelimenin ne kadar önemli bir çalışma olduğunun bilincindedir. Bu bilinçle yaptığı çalışmalar sonucu müşterilerine her daim çok kazandırır.



Etkili anahtar kelime belirleyebilmek için öncelikle Google Adwords Anahtar Kelime Planlayıcı aracından sektörünüzde en çok aranan ve rekabeti yüksek olan kelimelere bakmalısınız. Ayrıca anahtar kelimenizden tahmini aylık ne kadar kazanç elde edebileceğinizi merak ediyorsanız Kelime Getirisi aracımızı kullanabilirsiniz. Sektörünüzle alakalı en iddaalı kelimeleri gördükten sonra bu kelimeler arasından size en çok kazandıracak kelimeleri seçmelisiniz. Bazı kelimeler vardır aylık aranma hacmi binlerdir ama size hiç bir kazanç sağlamaz. Çünkü o kelime üzerinden gelen ziyaretçi bir ürün satın almak, hizmet satın almak için gelmedi. Sadece bilgi toplayabilmek için geldi. Bu nedenle aranma hacmi çok fazla olsada bu kelimenin size kazanç olarak bir faydası dokunmayacaktır. Kendi sektörümüz olan Seo sektöründen örnek vermek gerekirse; Seo nedir kelimesi Seo çalışması ve Seo fiyatları kelimelerinden aranma hacmi çok daha fazladır. Buna kıyasla Seo çalışması ve Seo fiyatları kelimelerinden gelen kazanç çok daha fazladır. Bunun nedeni insanların Seo nedir kelimesini hizmet almak için değil bilgi almak için aramasıdır.

Her zaman söyleriz, Seo çalışması çok önemli ve akıl gerektiren bir çalışmadır. Etkili anahtar kelime belirleme işini eğer yanlış yaparsanız ne yazık ki ilk sayfaya çıksanız bile kazanç sağlayamacaksınız. Bununla birlikte yaptığınız yatırım ve zaman, verilen onca emek boşa gitmiş olacaktır. Etkili anahtar kelimenin ipucu ise şudur; siz kendi sektörünüzde bir ürün ya da hizmet satın alacak olsanız Google’da nasıl arama yapardınız. Bulduğunuz sonucu anahtar kelime planlayıcıda aylık aranma hacmini ve rekabetini inceleyin. İyi aranma hacmi varsa ve rekabeti yüksek ise bu kelime ya da kelimeler size yüksek kazanç sağlayabilir demektir. Etkili anahtar kelime belirlerken aslında birazda insanların davranışlarını incelemek lazım. Her sektörün müşteri aynı düşüncede olmayabiliyor. Bu nedenle anahtar kelime seçimini çok iyi yapmalı, belirttiğimiz teknikler ile en uygun, size en çok kazanç sağlayacak kelimeleri belirlemelisiniz.

Daha Fazlası İçin: Seo Uzmanı