Belediyelerin ve partilerin dağıttığıyla devletin dağıttığını karıştırmamak gerek. Parti ve belediye seçim öncesinde reklam için dağıtır, her türlü propagandayı yapar. Ama benim bu sene 9. senem ve senelerdir hiçbir reklam vs aracı olmadan yapılıyor bu işler. Kendi elimle verdiğime hayır verilmiyor, reklam yapılıyor diyemem. Ayrıca bizde devletin hizmetleri çok suistimal edilebiliyor. Eskiden görürdük, mercedes ile yeşil kart almaya gidenler olurdu. Şimdi de doktorlara başhekimlere para yedirip malulen emekli olanlar var. Emekli olamasa bile bakım parası alıyorlar. O yüzden şimdi senede bir defa gelir testi yapılıyor ailelere, ihtiyaç sahipleri o şekilde belirleniyor. Suistimal olmasa başka şekilde olurdu bu işler.
Birde sürekli gelişmiş ülkelerle karşılaştırmamak gerek. Finlandiya'yı da ne bileyim İsviçre ile karşılaştırsan, daha kötü geri çıkar. Kendi geçmişimizle karşılaştırman gerek. Bu ülkede karneyle ekmek de dağıtıldı, memur maaşını aylarca ödeyemeyen hükümet deprem yardımlarıyla maaş ödedi, başbakan benim memurum işini bilir dedi, 2 hafta içinde 18 tane banka iflas etti vs...
Şimdi engellilere, fakirlere ve yaşlılara hiç olmadığı kadar yardım yapılıyor.
En yakın örneğim benim yengem. Eşi vefat etti. Devlet hem kendisine hem çocuğa maaş bağladı (2si 1000 lirayı geçiyor). Kömürünü veriyor, gıda yardımı yapıyor(alışveriş çeki ile), elektrik faturasında büyük indirim alıyor, müzelere bedava giriyorlar, otobüse bedava biniyorlar, THY indirim yapıyor, TCDD bedava, çocuk okursa 25 yaşına kadar tamamen devlet desteği altında okumazsa 18 yaşına kadar vs vs... Bunlar varmıydı eskiden? Şimdi yaşlı anasına bakıyor diye 700 lira maaş veriyorlar, sen bak ailene, huzur evine yollama diye. Daha birçok örnek.
Birde sürekli gelişmiş ülkelerle karşılaştırmamak gerek. Finlandiya'yı da ne bileyim İsviçre ile karşılaştırsan, daha kötü geri çıkar. Kendi geçmişimizle karşılaştırman gerek. Bu ülkede karneyle ekmek de dağıtıldı, memur maaşını aylarca ödeyemeyen hükümet deprem yardımlarıyla maaş ödedi, başbakan benim memurum işini bilir dedi, 2 hafta içinde 18 tane banka iflas etti vs...
Şimdi engellilere, fakirlere ve yaşlılara hiç olmadığı kadar yardım yapılıyor.
En yakın örneğim benim yengem. Eşi vefat etti. Devlet hem kendisine hem çocuğa maaş bağladı (2si 1000 lirayı geçiyor). Kömürünü veriyor, gıda yardımı yapıyor(alışveriş çeki ile), elektrik faturasında büyük indirim alıyor, müzelere bedava giriyorlar, otobüse bedava biniyorlar, THY indirim yapıyor, TCDD bedava, çocuk okursa 25 yaşına kadar tamamen devlet desteği altında okumazsa 18 yaşına kadar vs vs... Bunlar varmıydı eskiden? Şimdi yaşlı anasına bakıyor diye 700 lira maaş veriyorlar, sen bak ailene, huzur evine yollama diye. Daha birçok örnek.
Bakın hocam yani bu pislik aralıksız olarak devam ediyor bahsettiğim böyle çirkin şeylerdi yeni bir olay . Bu seviyede zekaya sahip birinin belediye başkanı seçilmesi bile rezillik