anonymated adlı üyeden alıntı

Hocam anlamak istemeyen anlamıyor n'apacan.


Hocam ilk mesaj dışındakileri siyasi yorum vardır diye okumadım. Şimdi baktım, haklıymışım; ama ne yazık ki kimsenin görüşüne tam olarak katılmıyorum. Herkesin kendince doğruları var ve açık söylemek gerekirse, yazılanlar içinde herkesinkine katıldığım doğrular da var.

Eğitim ve sağlık politikalarında politik ideolojilerden sıyrılmak gerektiğine inanıyorum.
Hatta toplumun zararına olan politikalarda mevcut dört büyük siyasi partinin eşit/ortak suçu olduğu fikrindeyim.

Eğer mevcut sistem üstünde kapsamlı ve etkili bir düzenlemeye gidilirse, dersanelerin kapatılması taraftarıyım. Hatta önemli olan, öğrencilerin gitmemesini teşvik etmek. Öğrenciyi teşvik edebilmenin yolu da, sınav sistemiyle okul koşullarını birbirine uyumlu hale getirmekten geçiyor bence.

Elbette öte yanda, mevcut dersanelerde çalışanların mağdur edilmemesi de var. Bu aşamada da, aklıma ilk gelen, kısa vadede 40-45 yaş üstü bayanları ve 45-50 yaş üstü beyleri emekli edip hemen ardından orta vadede eğitim fakültelerine alınan öğrenci kontenjanını düşürmek bence.

Not: Bu mesajı yazdıktan sonra bir arkadaşın mesajını okudum. Görüşüne katılmadığımdan ve ayrıca burada yazarsam da polemik yaşanabileceğinden özel mesajla fikrimi belirttim.

İyi geceler.