isousluer adlı üyeden alıntı

Cemaate bir laf söylenince nasıl sinirleniyorsun böyle. :) Sakin ol. Cemaat de sütten çıkmış ak kaşık değil. Siyasi çıkarlarınız uğruna neler yaptıklarınızı biliyoruz. Sınavlarda soru çalmaları, polislik sınavlarında dönen olayları biliyoruz. Dershanelerinizde sadece belli öğrencilerin üstünde durup diğer öğrencileri umursamadığınızı biliyoruz. Eğitim konusunda laf söyleyecek en son kişi sizlersiniz.


Öyle mi? Var mı peki bir delilin? Soruları çalan her kimse namerttir. Bu çirkin iftiraya bir tane dayanak var mı? Nasıl da halifeye (!) laf atınca sinirleniyorsunuz :) Demi ne de olsa Allah'ın tüm sıfatlarıni taşıyan biri. Ne de olsa rahmeti gazabı geçti. Ne de olsa Allah'ın elçisi. Benim olduğum sınıfta Kürt arkadaşım vardı ilk 5 deydi. Ateist vardı bir sürü hepsi başarılıydı. Atatürkçü vardı bir sürü dersleri iyiydi. Cemaat'ten vardı gayet başarılıydı. Hristiyan bile vardı. Hepsi aynı siniftaydi. Hepsi de arkadaşti. Hepsine de eşit önem verilirdi. Sütten çıkmış ak kaşık diyen olmadı. Herkesin hatası olur. Nitekim cemaatin de pek tabi hatası olabilir. Ama asla şirk gibi bir hataları olmadı.


Ek olarak: hocam Erdoğan bu konuyla en azından mesajınızla alakasız bir örnek değil. Bu arada konu dersaneler iken siz abilerden bahsettiniz. Iyi de konu abiler değil. Yani haksız eleştiri yapan taraf maalesef sizsiniz. Ayrıca madem abiler soruları çaldı, eğer gerçekten çaldılarsa Anayasaya göre gerekli cezayı alsınlar. Ancak abi=dersane değil. Abiler soru caldiysa dershaneler neden ceza alsın? Sonuçta soruları çalan dersane müdürü değil. Şimdi soruları abiler caldiysa o zaman cezayı onlar çeker. Bütün bunlar için bankaya, gazeteye, televizyona ve eğitim kurumuna ceza verilemez. 100 abiden 5'i soru çaldıysa 5'i ceza alır. Hepsine ceza verilemez. Bu adalet değil. Allah'ın emrettiği adalet bu değil. Dershane konusunu abiye bağlayıp bana da konuyu değiştirme demeniz biraz garip oldu açıkçası.
Eğitim konusunda ise sizden önce söz söyleyecek mertebedeyim.
"Bir topluluğa olan kininiz, sizi adâletsizliğe götürmesin. Adâlet yapın ki, o takvaya en çok yakın olandır. Allah’dan korkun."