Bir yıl öncesine kadar Casper kullanıyordum hocam, o kadar l*net marka ki bulaşmayın hiç. Dışı genelde plastik oluyor, ekran ve kasanın birleştiği yerler çoğunlukla kırılıyor, ekran ortadan ikiye açılıyor, eğer bir şey olur da servise yollarsanız ürün daha da hasarlı gelip, üzerine düzeltildi yazılıyor, fanları susmak bilmiyor (temizlemek çare değil), içine dandik dandik yazılımlar yüklüyor, aşırı ısınma oluyor ve bunu klavyede hissediyorsunuz, yani yazı yazarken büyük rahatsızlık veriyor. Hiçbir zaman bilgisayar, söylendiği özelliklerde performans vermiyor vs. Birde bu anlattığım bilgisayar aldığım dönem, Casper'ın en iyi bilgisayarıydı.

Bir yıl öncede Toshiba'ya geçiş yaptım. Tamamen alüminyum kasa aldım, (eğer alüminyum kasa olarak arama yaparsanız, çoğu marka da sadece klavye kısımları alüminyum yapılmış, diğer alanlar normal malzemeden yapılmış oluyor, buna dikkat edin.) bilgisayar gerçekten taş gibi, iki elimde zorluyorum ama hiçbir bükülme, oynama vs. olmuyor diğer yandan fanlar çok sessiz, bilgisayar tam performans veriyor. Klavyesi, ses sistemi vs. çok kaliteli. Bir kere servise gönderme gereği duydum, onda da power duşu temassızlık yapmıştı. Bilgisayarı hem tamir etmişler, hem de güzelce temizleyip geri yolladılar, üstelik bir hafta bile sürmedi. Az önce bahsettiğim Casper servise gittiğinde 1 ayda geliyordu.

Size önerim kesinlikle Toshiba alın, diğer markalara göre ücret biraz fazla gelebilir ama elinizi sürdüğünüzde o kaliteyi hissediyorsunuz.