Cemaatler insanı eğitir, yüceltir, din bilgisi verir, doğru yolu gösterir ama bunları gerçek cemaatler yapar! fg'nin bağlı olduğu nur cemaatini dahi burada gelip kimse kötüleyemez, çünkü nur cemaati fg'nin değildir, fg nur cemaatindendir içlerinden bir adet kötü çıktı diye tüm cemaatleri kötülemek olmaz. Bunu belirtmek istedim genelleme yapmanız diğer cemaatleri de kötü duruma düşürüyor.

Dershanelere gelecek olursak fgnin dershaneleri kapatılmayı hakediyor mu derseniz sonuna kadar hakediyor. Çünkü ayrımcılık, soru çalma, torpil bunların hepsi bu dershanede mevcut. Ben bunları öğreneli 10 yılı aşkın süre oldu. Bir arkadaşım dershaneye gidiyordu ve yaşadıklarını anlatıyordu ozamanlar. Zaman geçtikçe duyumlarım arttı. Evet gözümle görmedim ancak çok güvenilir kişilerden aldım bu bilgileri.

Ayrıca kendi yaşadığım bir deneyim de mevcut;
Lise döneminde fg'nin dershanesine bilgi almaya gittiğimde yüzüme dahi bakılmadı. Çünkü sadece bilgi almak amaçlı gitmiştim, kayıt için gitseydim ilgilenirlerdi, kuyruk olurlardı, bu paraya verilen değerdir. Diğer dershanelere de uğradım yine sadece bilgi almak amaçlıydı ancak bu güzel insanlar çay kahve ısmarlamak istediler, buyur ettiler ve gerçek çok güzel bir dille konuştular. Bu da insanlıktır.

Ancak dershaneler yine de kapatılmamalı kurunun yanında yaş yanmamalı diye düşünüyorum. Dershane sahipleri umrumda değil açıkçası, umrumda olan dershanede eğitim veren hocalar ve öğrenim gören öğrencilerdir. Sonuç olarak karar yerinde pire için yorgan yakılmaz.