konusal adlı üyeden alıntı

Bir insan çocuğunun vurulduğunu gördüğünde, ve karşı atak olarak çocuğunu vuranı vurup öldürdüğünde , bunun suçlusu başımızdaki adamlar mı oluyor ?

Dünyanın her yerinde bu tür de olaylar yaşanıyor, en iyi ülke olarak hangisini gösterirseniz gösterin cinayetler, hırsızlık şu bu suçlar işleniyor. Eğer dediğinize bakarsak dünyanın hiç bir ülkesinde yaşanmaz.

Ülkeyi bu hale getirenler utansın sözü de saçma. Ülke yüzyıldır burada, her kim gelmişse ülkenin başına bu türde olay yaşandı. Diğerinde sanki güllük gülistanlık yaşam varmışta, şimdikinde bir öncekinde başlamış sanki bu tür olaylar.

İnsanlar bir sebeple cinnet getirdiğinde gözleri bir şey görmez. Kimseyi görmez. O an ne yapacaklarsa, neyi kafasına koymuşsa onu yapar. Cezası, sonrası onun umurunda değildir. Bu da bu tür olaylardan bir tanesi işte.

Tasvip etmediğimiz fakat günlük hayatta ne yazık ki! olan durumlar.


Türkiye Avrupa'da suç oranı en fazla olan ülkelerden. Son 2-3 yılda kadın cinayetleri ortada. Halk kutuplaştırılmış, dinsiz partiler, paralelciler, çapulcular havada uçuşuyor. Bu söz konusu olayın doğrudan baştakilerle ilgisi yok ancak durum budur. Ülke olarak gerginiz. Devletin her kurumu yozlaşmış. AYM'den tut RTÜK'e kadar her kurum onun bunun adamlarıyla doldurulmuş. Yargı birilerinin silahı olmuş. Anayasa ihlalleri artık normalleşmiş. Eğitim sistemi desen yapboz, bir istikrar yok. İşsizlik artışta, üniversite mezunları bin lira ile işe başlamak durumunda kalıyor. Hırsızlık, yolsuzluk örtbas ediliyor. Devlet eliyle savaş suçları işleniyor.

Ülke bu durumdayken ve kısa vadede herhangi bir iyileşme beklenmiyorken insanlar nasıl umutsuzluğa düşmesin.