konusal adlı üyeden alıntı

Ülke hakkında konuşabiliriz, hiç problem değil.
Fakat ben diğer açılan konularda da bir şey söylemiştim, burası webmaster forumu. Burada çok fazla bu tür konulara girmemek gerekli.

Ama kısaca şunu söyleyeyim, ben Türkiye konusunda çok karamsar değilim.

Yolsuzluk , hırsızlık olayları var. Bunu kim yapıyor ve destekliyorsa bunlar cezalandırılmalı.

Devlet Kurumları keşke bağımsız olsa fakat her gelen Hükümet her zaman kendi adamlarını yerleştirmekten çekinmedi. Bu önceden de böyleydi , şimdi de böyle. Değişen bir şey yok.

Ülkenin neredeyse her ilinde Üniversite açılmasına karşıyım en başından beri. Üniversite'den mezun olanlar , eğitim kalitesini yükseltse de , işsizlik oranını da aynı şekilde yükseltiyor. Devlet eğer üniversite bitirene iş verecekse, özel sektör de buna aynı şekilde yaklaşacaksa neden olmasın. Ama işte istenildiği gibi yürümüyor, olmuyor bu işler. Üniversite mezunu olup, temizlik şirketinde çalışan arkadaşım var. Keşke böyle olmasa, keşke her insan mezun olduğu bölümle ilgili yerde çalışsa , ama dediğim gibi olmuyor.

Paralelci, çapulcu diye ayrılıyor demişsin, doğru.
Paralel diye söyledikleri Gülen Cemaati. Ben, bu cemaatin tepe isimlerini bir kenara bırakarak söylüyorum, o insanlar gerçekten de iyi niyetli ve halka, yoksula, ihtiyacı olana hizmet etme aşkıyla dolmuş insanlar. Hal böyleyken paralelci diye tabir edilmeleri, haşhaşi diye hakaret edilmeyi hiç hak etmiyorlar.

Çapulcular , şu etrafı parçalayan, kıran, insanlara taş atan insanlar ise eğer, yani onlara farklı isim koymaya gerek yok, bana göre vatan haini insanlar.

Ama çapulcular, gerçekten orada haklarını arayan, isteklerinin yerine gelmesi için uğraşan, dididen, örgütlenerek çoğalan ve kimseyi kırmadan bunu yapanlarsa çapulcu demek onlara ihanettir. Onlar gerçekten örgütlenmeyi, birlik beraberliği bize gösterdi. Takdire şayandı bana göre.

---

Kısaca, zaten en başından beri bunları düşünüyorum ben. Ara ara mesajlarım da da bunları yazım, silinen mesajlarda da var.

Ülke zor durumda olabilir senin dediğine göre, bunu karamsarlıkla mı atlatacağız ? Bunu birlik beraberlik içinde atlatmak kolay yol değil mi?

Hocam her şeyi mükemmel özetlemişsiniz. Şunu söylemek istiyorum, gerçekten tepe isimleri bir kenara bıraktığımızda bu insanlar asla bu iftiraları haketmiyor. Kaldı ki tepe isimleri bir kenara bırakmasak da durum aynı.