Başlık biraz saçma gelebilir arkadaşlar ama size bir açıklama getirmek için yazıyorum bu yazıyı. Forumda çalıştığım bazı arkadaşlar ile sohbet etmişsek eğer arab kökenli olduğumu bilenler vardır. Aslında melez diyelim Annem Türk, Babam Arab (Suriye).
Söylemek istediğim şu, evet rahatsız olabilirsiniz sokaklarda binlerce insan var ama yarı Türk olmama rağmen, burada doğup - büyümeme rağmen, Türkçe'min kusursuz olmasına, Arab'lara benzememe rağmen bile reelde kökenimi bilenler, yeni öğrenenlerce o kadar çirkin hareketlere maruz kaldım ki kusmamak mümkün değil.
Size din kardeşiniz aman sevin diyemem, hiç dindar biri değilimdir ama karşınızda insanlar var nolur gözlerinin içine bakarken pisliğe bakıyormuş gibi bakmayın. Bilin ki ülkelerinden çok uzakta yanlarına sadece bir kuru canını alarak gelmiş insanlar çoğu. Evet kötüleri de vardır ama kötülük iyilik insana ait bir özelliktir, millet boyutunda düşünmeye kurunun yanında yaşı da yaklama gerek yok.
İkirde bir de gelmesinler kardeşim, gitsinler vatanları için ölsünler diyorlar, kolaysa öl lan, sen öl? Bekara karı boşamak kolay gelir, çoğu ezedi, çoğu şia, çoğu ortodoks gelenlerin neden gitsinler ölsünler, ölüm kelimesi senin kulağına çok hoş geliyorsa git kıy canına ama insanları git öl diye yönlendirmelerinden de tiksiniyorum!
Çalıştığım yerde iyi bir konumdayım, aşçıyım ben meslek olarak da yüksek bir yerdeyim, mutfağımda. 3 kuruşluk, daha konuşurken bu güne kadar hayırlı biz söz duymadığım, içki, kumar, kadın peşindeki adam işe girmiş, gerçekten çalışan bir mülteciye Türkçe anlamıyor diye "iç şarabı, ..." ikirde bir laf sokup, hayasızlığını bizlerden de beklerken benim ayıp demem %90 Arabları kayırıyor zannediliyor ama bunun ırk ile bir alakası yok. Din, ırk, millet gibi saçma salak mevzular ile insanları renglere ayırıp lütfen git öl demeyin, anlamıyorlar diye küfür etmeyin.
Bazen bindiğim metroda denk geliyorum, konuşmalarına şahit oluyorum, çoğu diyemem ama bazıları konuşurken, "sanki karşısında başbakan var" dokunma, yaklaşma, bakma diye çocuklarını uyarıyorlar. Bunun nedeni bizlerden tiksindikleri için değil, korktukları için. O kadar çok tepsi görmüşler ki... Korkmamaları saçma olurdu.
Sözü çok uzattım sanırım, tek söylemek istediğim "LÜTFEN DUYARLI OLUN".