mebece adlı üyeden alıntı

Konuyu pörtletmek gibi olacak ama :)

Fotoğraf makinesi almadan önce ne çekmek istediğinize karar vermelisiniz.

Ben ne çekicem ? Sokak,manzara,portre,düğün yoksa öyle havayı suyu genel kullanım mı ?

Eğer genel kullanım diyorsanız yani piknik,yatakda uzanan dayı :) arkadaşlarla eğlenmece filan 600D ye bile gerek yok. 1100D alabilirsiniz.

Ama işe biraz da sanat katmak istiyorum diyorsanız 600D tercih edilebilecek makinelerden bir tanesidir. Başlangıç aşaması için biçilmiş kaftanlardan biridir 600D.

Enstante diyafram ve iso yu keşfedip doğru kullanmak için 600D iyi bir cihaz. kullanım kolaylığı olsun fiyatı olsun tercih edilebilir. Ayrıca canon ürünlerini aksesuar ve lensleri nikona göre biraz daha ucuzdur. Nikon body de ucuzdur ama acısını lenslerde çıkartır :)

Eğer başlangıç oalrak sokak manzara çekecekseniz 600d ve 18 55 kit lens size çok iyi fotoğrafı öğretir. birazda portre çekeyim derseniz yanında 50 mm 1.8 almalısınız. 250 tl civarında.

70-300 konusunda gelince. Eğer lensi takıp en yakına yani 300m alıp sokakta gezecekseniz hiç fotoğrafa bulaşmayın. Hem paranıza yazık hem de fotoğraftan anlayan insanlardan tepki alırsınız :) Lens uzayında havalı oluyomuş gibi bir algı var :)

Yerine göre alınmalı lens sadece.

Dediğim gibi ne çekmek isterseniz ona göre almalısınız. Kuş çekecekseniz alın 70-300 ü biraz alıştırın kendinizi.

Ama biraz daha alım gücünüz varsa size tavsiyem tamron 17-50 2.8 vc siz. 2.8 sabit diyaframı ile fotoğraftan keyif alır daha da şevklenirsiniz..

İyi forumlar ışığınız bol olsun.



Saolun hocam 650D Aldım :) lenside ilerde alırım insallah bu isimi goruyor suanlık :)