Dünya’nın gördüğü en uzun geliştirme sürelerine sahip oyunlardan bir tanesi olan Duke Nukem Forever, 13 yıllık geliştirme sürecinden geçmişti. Bu süre zarfında iptal edilen, yapımına tekrar başlanan ve bir türlü çıkamayan oyun 2011’de bizimle buluşmuştu. Şimdi ise yeni Duke Nukem oyununun geliştirildiği söyleniyor.Bu gelişme sürecinden ötürü piyasanın biraz gerisinde kalan Duke Nukem Forever başlarda çok beğenilmemişti.Sonradan Gearbox’un yaptığı açıklamaya göre bu seriye bir şans verilmesini söyledi ve bu verilen şansı şimdi değerlendirecekler gibi görünüyor.

Stüdyonun CEO’su Randy Pitchford:”Duke Nukem Forever ile birlikte seriye dair önemli tecrübe edindik. Bu sebeple seriye bir şans daha vermek istiyoruz. Dediğim gibi; oyunu seviyorum. Oyunu biraz olsun farklı bir perspektiften görmek istiyorum ve bu beni çok heyecanlandırıyor. Elimizde [yeni oyun için] birkaç konsept çizimi var. Ama Gearbox çok meşgul. Oyunu yapmak için en hızlı yol üzerinde doğru geliştiricilerin çalışması. Bunun zorlayıcı bir problem olduğunu düşünüyorum. Yeni oyunu yaptığımızda sektörün gözünü bize çevireceğinden şüphem yok.”

Ellerinde Borderlands‘tan belki de 10 kat daha ünlü bir oyun olduğunu söyleyen Pitchford’un sözlerinden oldukça heyecanlı olduğunu anlayabiliyoruz. Umarız yeni oyun 10 yıla kalmadan karşımıza söylendiği gibi muhteşem bir şekilde çıkar. Yakın zaman içinde yeni Duke Nukem için bilgiler geleceğini düşünmesek bile, çok sevilen bir serinin geliştirme aşamasına adım atması bizleri de heyecanlandırıyor.Çünkü artık bu oyuna karşı bir özlem içindeyiz.

Kaynak : http://8-bit.com.tr/duke-nukem-gelistiriliyor/