Mahkeme kararı çıkarsa hosting şirketleri bilgilerini ifşa eder. Bunun için "gizlilik politikası" sayfaları vardır websitelerinde. Onları süs olsun diye koymuyorlar. Hangi durumda hangi bilgiler ifşa edilebilir onları yazıyorlar o sayfaya.

Örneğin benim kullandığım hosting şirketi Turhost'daki Gizlilik Sözleşmesi bölümü:

http://www.turhost.com/gizlilik-politikasi.html
Turhost.com için web sitesini ziyaret edenlerin, kişisel bilgilerini korumak başlıca ilkeleri arasında yer almaktadır. Turhost.com kişisel bilgi içermeyen datayı (Kullanılan işletim sistemi, ziyaretçilerin cinsiyeti vb.) 3. şahıslar ile bilgi vermek amacıyla paylaşabilir. Yasal olarak tarafımızdan istenmedikçe kişisel olarak nitelendirilen özel bilgiler 3. şahıslar ile paylaşılmamaktadır. Turhost.com Aerotek Bilişim Ltd. Şti. markasıdır, ve kişisel bilgiler; bilgi veya promosyon amaçlı şirket bünyesindeki diğer siteler ile paylaşılabilir.


Ya da Netinternet:

https://www.netinternet.com.tr/gizlilik-ve-guvenlik
İletişim bilgileri ayrıca kullanıcılarımızla iletişime geçmemiz gerektiğinde kullanılacak ve kullanıcımızla iletişime geçmek isteyen diğer resmi kurumlarca paylaşılacaktır...


Bir yerden domain, hosting vb. ürünler almadan önce gizlilik sözleşmelerini okuyun. Eğer mahkeme kararı çıkartılırsa, yasal yollarla bu bilgiler istenirse birçok şirket bu bilgileri açığa çıkarır. Eğer bunu yapmazsa kendi başı derde girebilir.

Yani müşteri güvenliğini sağlıyorlar ama karşında mahkeme olunca güvenlik falan kalmıyor. Bunun Türkiye'si, ecnebisi falan yok. Bazı şirketler -ülke yasaları doğrultusunda vs.- bu bilgileri paylaşmayacağını falan söyler, onlardan alırsınız illegal bir projeye başlayacaksanız.