Blogunuzda yapmanız gereken seo çalışmalarını maddeler halinde anlatmaya çalışacağım.

1. Blog isminin değiştirilmesi önemlidir. Arama yapan kişilerin önce aradığı kelimeyi görmesi gerekir. Blog adı ise sonradan yazılsa da olur. Bunun için şablonda değişiklik yapılmalıdır.
<data:blog.pageTitle/>
kodunu silip onu yerine

<data:blog.title/>

<data:blog.pageName/> - <data:blog.title/>

kodu eklenmelidir.

2. Description (Arama açıklaması) eklemek gerekir. Arama açıklaması SEO açısından çok önemlidir. Açıklama içinde mutlaka anahtar kelimemizin de geçmesi gerekir. Ayarlar, Arama Tercihleri, Açıklama kısmını aktif hale getirerek blogunuzun geneli hakkında bilgi verebilir, yazılarınıza açıklama ekleyebilirsiniz.

3. URL ayarlarının yapılması gerekir. URL adreslerinde Türkçe karakter problemi olmaktedır. "ı" harfi yeri boş geçilerek URL adresi bozulmaktadır. Yazınızı yayınlamadan önce mutlaka kontrol edilmeli, "ı" harfi yerine "i" harfi yazılmalıdır. URL adresi de mutlaka anahtar kelime içermelidir.

4. Resim özelliklerinin ayarlanması gerekmektedir. Resimlerin mutlaka anahtar kelime içeren alt etiketinin olması gerekir.

5. İçeriğinizin SEO çalışmalarına uygun olaması gerekir. Blogger seo çalışmaları içerik olarak yapılmalıdır. Yazınızın özgün olması, 200-300 kelimelik olması, h1, h2, h3 etiketlerinin gerektiği gibi kullanılması, yazı içinde linklere yer verilmesi, anahtar kelime yoğunluğunun çok az veya çok fazla olmaması gibi kurallara uyulması gerekmektedir.

Kaynak