Themeforest, woothemes gibi temalar yapmak istiyorsanız bu konuda uzmanlaşmaya çalışmanız lazım. Bu sektörde ingilizce bilmeyip bir konuda uzmanlaşmış birini ben görmedim :) Bu yüzden önceliğiniz mutlaka ingilizce olmalı.
Ardından kendinizi php de geliştirin. OOP öğrenin frameworkleri öğrenin yani php ile sıfırdan sistemler yazmayı öğrenin. Sonrasında sıra wordpress'e gelecek. php de öğrendikleriniz satış yapacak temalar için önemlidir. Wordpress üzerinde gibi basit kodları aştığınız zaman zaten terimlere hakim olmaya başlayacaksınız.
Ondan sonra yapacağınız şey aklınıza takılan konularda niş aramalar yapmak olacak. Çünkü ileri düzeyin eğitim setini bulamazsınız. Şöyleki kendi options panelinizi nasıl yapmaya başlayacağınızla ilgili bir eğitim seti bulursunuz ama izledikten sonra direk satın aldığınız temalardaki gibi paneller yazamazsınız, kendinizi biraz daha geliştirmeniz gerekir. Onun için başka makaleler okursunuz, sonra başka şey öğrenirsiniz, sonra onu irdelersiniz, yeni şeyler çıkar önünüze çıkar da çıkar böyle devam eder gider. Öğrenme hiç bitmez ve başkalarının geçen sene bıraktığı şeyi siz bu sene öğrenmek istemiyorsanız ingilizce şart.
Kolay para diye birşey yoktur, themeforesttaki veya başka yerdeki başarı hikayelerine bakıp aldanmayın, bu bir süreç zor durumlarınız olacak yapamayacaksınız ama kararlıysanız başarırsınız. İngilizceyle başlayın (
https://wordtest.com/ iyidir mesela) diğerleriyle devam edin, yolunuz açık olsun :)