-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
G** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Evet, yavaş yavaş azılıyor kapıya gelen çocuk sayısı.
Şimdi yukarıda yazan arkadaşlara hak veriyorum. Bu bayram ilk defa başıma bir şey geldi. Kapıya gelen üç kız çocuğuna şeker uzattım. İkisi yanaştı aldı birisi uzakta duruyor. Dedim sen neden uzaktasın, almıyor musun? Şeker alan kızardan birisi o para sever, şeker sevmez dedi. Güldüm, bayram niyetine birer lira verdim. Beş dakika olmadan tekrar kapı çaldı üç dört erkek çocuğu. Yine iyi bayramlar dedik, şeker uzattım. Biz şeker toplamaya değil, para toplamaya geldik diyorlar. Biraz nasihat verdim öyle denir mi, para istenir mi falan gittiler. Güvenlik kamerasından baktım aşağıda diğer kızlarla birlikte konuşuyorlar meğersem akrabaymışlar. Bilmiyorum, biz küçükken utanırdık zorla alırdık şeker falan. Şimdi ki çocuklar çok rahat yetişiyor.
2 kişi bu mesajı beğendi.
www.hgtucel.com - www.neyapilmali.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
PHP Developer
-
-
Ad Soyad
H** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bayram geldiği zaman sabah erken saatleri çocukların kapı zili çalmalarıyla başlar bizim buralarda. Misafirlerimizden çok çocuklar eşlik eder "Hayırlı bayramlar" demeye. Hâl böyle olunca devamlı kapı açarız bütün çocuklara.. :) Şu da önemli; Çocuk diye kalkıp ucuz şeker ikram etmek olmamalı, gelen misafirlerin için hangi şekerden ikram ediyorsan aynısını çocuklara da ikram etmelisiniz. (Şahsi düşüncem) Çünkü bayram özellikler çocukları sevindirir. Eee bizde bazen "Nerede o eski bayramlar?" diyoruz..
1 kişi bu mesajı beğendi.
Muhammed
Nev-i Şahsına Münhasır
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Acil Tıp Teknikeri
-
-
Ad Soyad
M** Ö**
-
-
-
Ticaret
38, (%97)
Bizim mahale güzel yukarıda yorum yapanlara katılmıyorum ilk gün 15 kişi geldi hepsine 50 krş ve şeker vermiştim. 7,5 tl zararım oldu senede 1 gün sizde para ayırın verin. Biz de öyle şeyler yapan çocuklardan yok parayı verirken utanarak alıyorlar. Ayrıca torpil vs. patlatsınlar o gün dikkat ettim playstation cafeler ve net cafeler yarısı kadar dı herkes dışarıdaydı ne güzel bir şey.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
işsiz
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
1 kilo şeker aldık çocuklara veririz diye. 3 gündür bir tane çocuk gelmedi. Yine bize kaldı şekerler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
amatör illüstratör
-
-
Ad Soyad
H** B**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Cevap nedir; kültürel yozlaşma.
medyabiz.net / insta: dr_shevek
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Freelance
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
28, (%100)
Benim zamanımda çalmadık kapı bırakmazdık. Şimdi bırakın kapı çalmayı, bayram kutlamak bile zor geliyor insanlara.