ArdaEgridere adlı üyeden alıntı

abdyi yenebilecekmisin ?


Amaç Işid ile savaşmak olsa hiç bir ülke buna karşı çıkmayacaktır, İran amerika himayesinde ki ırakta resmi olarak ışid ile savaş halinde fiili olarak askerini ıraka soktu ve savaşıyor kimse de sen nasıl yaparsın diyemedi.

Aptal stratejiler izleyerek kendilerini de yakacak bir ateşi büyüttüler desteklediler .

Burada önümüze çıkan handikap Işid ile savaşmasını düşündüğünüz ülke yönetiminin Işide açıktan destek veriyor olması. Bir kaç öfkeli çocuk , esadın zalimliğine karşı haklı mücadele gibi söylemleri bu ülke yöneticilerinin ağzından duyduk. Hatta sınır boyu Işid kontrolündeyken sesini çıkarmayan aynı alçaklar bölgede PYD kontrolü ele geçirince böyle bişeye izin vermeyiz orada bir ülke kurdurmayız kimseye aldırmaz oraya gireriz demedi mi ? Sınır boyu kurulan bir Kürt devletinin ülkemize tek zararı Işide lojistik destek yollarının kapanması olacaktı . Bu kadar yırtınmalarının sebebi temel olarak buydu. Bütün açıklamalar ortada görünüyor ki bu ülke yöneticileri için Işid düşman değil. Daha çok devletin kapalı kapılar ardında kullandığı maşa hücreler barındıran dost bir örgüt (bana göre değil devlete göre böyle)

Saldırıyı da devletin isteğiyle mi yaptılar yoksa ters düşüp destekleri kesiliyor diye mi yaptılar bilmiyorum. Yapmadıkları şey değil çünkü ben her şeyi bekliyorum hiç bir şeye şaşırıp yok artık falan demem ...
Bir kaç güne o konuda da bilgi sahibi oluruz sanırım.


Bugünler daha iyi günlerimiz, zayıfladıkça Suriyede sahaları daraldıkça dışarı sıçratarak bizim ülkemiz içinde ses getirecek eylemler de yapacaklardır. Binlerce Işid hücresi var Türkiyede boş yere burada tuttuklarını düşünmeyin , hem buradan giden Türk cihadistlerinde geri dönüşleri belki bize karşı savaşları eylemleri olacak. Zor günler yaşayacağımız kesin .