konusal adlı üyeden alıntı

Kobani de ki son durum nedir peki ?

Bir de, sağduyu evet olsun diyelim de.
Sağduyu derken, olay olduktan sonra ki hdp'nin açıklamalarına ne diyoruz ? Nerede sağduyu ? Nerede birlik beraberlik içinde olalım sözleri ?

Devletin adaleti sağlayamadığı yerde halk kendi adaletini sağlar.
Devletin güvenliği sağlayamadığı yerde halk kendi güvenliğini sağlar.
Açıklamaya bu yönüyle bakın ben haklı buluyorum. Diyarbakır bombacısı olay gününe kadar istihbarat takibindeyken takipten çıkarıldığı gün miting bombalama eylemi yapmıştı, sizce yeterince şüphe uyandırıcı değil mi böyle bir tesadüfe inanmak için aşırı saf olmak gerekmez mi ?

Bu gençlerin otobüsü onlarca kez aranmış çevrilmiş kimlik kontrolü yapılmış açıklama dahi tamamı mit kontrolünde gözetiminde olurken bombalı eyleme kurban gidiyorlar ise ben de art niyet ararım devletin beni koruma niyetinin olmadığını düşünür kendi güvenliğimi sağlamaya çalışırım. Bunda yanlış olan ne var ?

Neden hiç bir akp mitingi toplantısı bu güne kadar bombalanmadı benzer durum yaşamadı bütün girişimler önceden tespit edildi önlendi de diğer görüşlerin çalışmalarında bir çok kez saldırı yaşandı ?

Bence açıklamaları haklı çıkaran onlarca olay yaşandı, devlet güvenliği sağlayamıyorsa kendileri sağlamalılar sürekli öldürülmenin bombalanmanın mantığı yok.

Ek Olarak:

Responsive adlı üyeden alıntı

"pyd terör örgütü değildir"den sonrasını okumadım kardeş.

Onurdan şereften insanlıktan bahsetmiştim bence oku ihtiyacın olan şeyler var.

Sadece bu değil Adab-ı Muaşeret de oku insanlarla nasıl konuşman gerektiğini de öğren