konusal adlı üyeden alıntı

Güvenlik diyorsun, güvenliği sağlayacak adamın öldürülmesine izin veriyorsun, sonra da vay efendim biz güvenliğimizi kendimiz sağlarız.

daha bugün şehit vermedik mi biz ? Afrikalılar mı şehit etti o askeri ?

yahu pkk yol kesiyor, nüfus cüzdanı soruyor, asker kaçırıyor, çıkıp diyorsunuz ki hükümet aciz, devlet aciz. bir pkklı ile başa çıkamıyor. arkadaş, bu adamlar kendi güvenliğini sağlayacaksa , elde oyuncak tabancayla mı sağlayacak. o itoğlu it pkklıyı sokacak ülkeye, olmadı ülkenin içindeki pkk seven insanları toplayıp, bir şekilde güvenliği sağlayacak.

ha biz de buna boyun eğeceğiz, tabii ya hakkıdır mı diyeceğiz ? böyle saçma açıklama mı olur ?

baştan anlaşalım, terörün her şeklini lanetliyorum.

ama ölenler içinde eğer bu ülkenin güvenliğine, bu ülkenin toprağına, bu ülkenin insanına bir zararı dokunmuşsa içim hiç acımadı.

ama ölenler içinde masum, günahsız insanlar varsa, Allah gani gani rahmet eylesin.

sabır sabır sabır, sağduyu , sağduyu , sağduyu..

arkadaşlar nereye kadar bu sabır ve sağduyu ?

her olayda kışkırtıcı mesajlar veren, silahlar bırakılmasın diyen, kürdistan kurulacak laflarını söyleyen bu soysuzlara daha ne kadar sabır ve sağduyu da bulunulacak ?

yok yahu, öyle hale gelmiş ki ülke insanı, pkklıya terörist desen faşist damgasını yediriyorlar.

elin pkklısını , binlerce insanın katilini destekleyenin sözlerini daha değerli görür hale gelmişsiniz. yazık yahu yazık!



Ateşkes halindeyken zorla şehit verme gayretinin hesabını da TSK'ya sorun, dün bayrak indirilirken kışlasına zorla sokulan askeri bu gün neden dağda zorla çatışmaya gönderdiklerini ateşkesi ihlalle çatışma ortamı yaratma gayretine girdiklerini sorun . TSK açıklamasına baktım karşılaşma olmuş yaralı ölü yok tim çağırılmış sıcak çatışmaya girilmiş sonra başçavuş şehit düşmüş .
Algı operasyonu yapıyorlar siyasi çıkarlar için kan döküyorlar bunu nasıl göremezsiniz ?
Daha bunun 1 sene öncesinde karakola taciz ateşi oluyordu yine de asker karşılık vermiyorduyken nasıl oluyor da şimdi dağda bayırda terörist avına çıkıyor ? Mantıklı tarafı var mı bunun, madem ki savaşacaktın neden dün bayrak indirilirken karakollara saldırı olurken ses çıkarmadın diye neden sormuyorsunuz neden düşünmüyorsunuz ?

Aponun sözlerini de değerli hale getiren hükümet olmadı mı ? terörist başı bebek katili denirken sayın öcalan diyenler mevcut hükümet değil mi beşir atalay apo kürtlerin lideridir demedi mi ? Siyaseten hdp tarafından zora sokulunca birden milliyetçiliği tuttu Türkçülerin oylarını alacak diye çevirmediği dolap dönmediği söz kalmadı bunların. Megri megri vakasında büyük nevruz ne çabuk unutuldu ? Siz de bu kirli oyunlarını buz gibi yiyorsunuz. Bunların ağzıyla konuşuyorsunuz . Gazetecilere bakanlara vekillere bakın daha 1 sene önce pkkya laf ettirmiyorlardı apo öldürmeyi değil yaşatmayı seçti diyenler de aynı namussuzlar şimdi tüm kürtlere hdpye terörist muamelesi yapan da aynı namussuzlar . Mhp için tek kelime etmiyorum onların çizgisi bellidir böyle bir döneklikleri falan da yok dünde terörist başı diyorlardı bu günde. Bu konuştuklarım iki yüzlü menfaatçi siyasilere .

Hak doğru ne ise onu savunmadıkça böyle 3 ayda bir hükümet gibi kıvırır dururuz dün evliya dediğimiz adama bugün terörist yarın bir daha melek deriz böyle bişey olmaz.

Pkk Teröristtir, Apo Teröristtir canidir katildir onlarca cana kıyılmasına sebep olmuştur. Öldürdüklerinin büyük kısmı da zaten Kürtlerdir. Bugün de böyledir yarın da böyledir 50 sene geçse de bu böyledir. Bugün barış dedi diye öldürdüklerini unutacak da değiliz.

Birileri benim canım üzerine siyasi stratejiler geliştiriyor ve bu stratejileri geliştirenler devletin güvenlik unsurlarını da ellerinde bulunduruyor ise beni de koruyacak hiç bir güç yok ise kendi öz güvenliğimi sağlayacağımı söylememden daha doğal bir şey olamaz.

Demirtaşın açıklamasının tam metni de şu öyle silahlı güçler falan değil bahsedilen konu yine çarpıtılmış.

''En önemli konu, artık halkımız kendi güvenliğini almak durumunda. Tüm il ve ilçe teşkilatlarımız kendi güvenlik tedbirlerini almalıdırlar. Bakın iddia ediyorum Suruç'ta açıklama yapacak gençlerin tamamı kayıt altındadırlar. Orada kimler var, Emniyet biliyordur. Kimse kimseyi kandırmasın. Devlet oraya kim gelecek kim gidecek biliyor. Böyle günler çok önemlidir. Herkes dayanışma içinde olmalıdır. Biz yarın MYK'da tüm gelişmeleri değerlendireceğiz. Halkımızı da bilgilendireceğiz.''