lostyazilim
tr.link

Crypto virüsü

5 Mesajlar 837 Okunma
lstbozum
tr.link

Valkyrie Valkyrie Interface Designer / IT Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Interface Designer / IT
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 1365
  • Beğeniler 20 / 195
  • Ticaret 2, (%100)
Merhaba arkadaşlar,
Masaüstü bilgisayarıma bayram süreci içerisinde bir virüs bulaştı. Misafirlerin nereden yediğini bilmediğim bu virüs çoğu dosyalarımı kullanılmaz hale getirdi. Hepsinin uzantısına ek olarak yeni bir uzantı eklendi. Birçok excel dosyam vardı hepsi crypto ile kilitlenmiş durumda. Belirli bir ücret karşılığında fonksiyon kullandığım dosyalarımın geri dönebileceğini bildiren bir uyarı aldım fakat bu para karşılığında bu hacker arkadaşın sorunumu düzelteceğini sanmamakla beraber istediğini ona verip kazanmasını istemiyorum.
Bu tarz bir problem ile karşılaşanınız ve çözüme kavuşturanınız var mıdır acaba ?

the World shall know Pain
Interface Designer / IT
wmaraci
reklam

bitirimci bitirimci WM Aracı Kimlik Onayı
  • Üyelik 20.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 1170
  • Beğeniler 216 / 214
  • Ticaret 0, (%0)
Buradaki makaleyi ve verilen programı bir dene son duyumlara göre v2 çıkmış tanıdık bir hastanenin bilgisayarlarına da bulaşmış deneme fırsatım olmadı ricam sakın para felan vermeyin

FurkanKandemir FurkanKandemir WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.05.2015
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Web Yazılım Uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad F** K**
  • Mesajlar 833
  • Beğeniler 0 / 287
  • Ticaret 13, (%100)
Müşterilerimize de oluyordu genellikle ev kullanıcılarıyla uğraşmıyorlar ama size denk gelmiş herhalde.
Bazı işlemler yaparak belki bir kaç dosya kurtarılabilir fakat çoğu dosyanızı kurtaramazsınız. Ya sisteminize format atacaksınız ya da ücreti göndereceksiniz. Bir keresinde müşterimiz istenilen ücreti göndermişti dosyalara erişim sağlandı ama bu değildir ki hepsi dosyaları geri veriyor :) + Bazı müşterilerimiz ise ücreti göndermedi format attık.

32095 32095 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 31.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1809
  • Beğeniler 2 / 459
  • Ticaret 5, (%100)
girme nedenleri açık, belli başlık fake yazılım indirme, crack kullanma , zararlı içerik bulunduran websitelerini girme, konusuz websitelerinde bulunma, eposta ile gönderilen eki açma, size gönderilen linkleri açma vs vs

wmaraci
wmaraci

Valkyrie Valkyrie Interface Designer / IT Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Interface Designer / IT
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 1365
  • Beğeniler 20 / 195
  • Ticaret 2, (%100)

bitirimci adlı üyeden alıntı

Buradaki makaleyi ve verilen programı bir dene son duyumlara göre v2 çıkmış tanıdık bir hastanenin bilgisayarlarına da bulaşmış deneme fırsatım olmadı ricam sakın para felan vermeyin

Deneyip olumlu veya olumsuz geri dönerim, sizin de bilginiz olur.

FurkanKandemir adlı üyeden alıntı

Müşterilerimize de oluyordu genellikle ev kullanıcılarıyla uğraşmıyorlar ama size denk gelmiş herhalde.
Bazı işlemler yaparak belki bir kaç dosya kurtarılabilir fakat çoğu dosyanızı kurtaramazsınız. Ya sisteminize format atacaksınız ya da ücreti göndereceksiniz. Bir keresinde müşterimiz istenilen ücreti göndermişti dosyalara erişim sağlandı ama bu değildir ki hepsi dosyaları geri veriyor :) + Bazı müşterilerimiz ise ücreti göndermedi format attık.

Format işimi çözecek olsa atarım problem değil. Excel dosyalarım giderse sıkıntı.

darkthepro adlı üyeden alıntı

girme nedenleri açık, belli başlık fake yazılım indirme, crack kullanma , zararlı içerik bulunduran websitelerini girme, konusuz websitelerinde bulunma, eposta ile gönderilen eki açma, size gönderilen linkleri açma vs vs

Dostum misafirler yemiş virüsü. Misafirliğe gittiğin evde crack, torrent kullanacak kadar geniş akrabalarım yok. Mail'ine bakmış ve yemiş virüsü. Çözüm önerin varsa açığım virüsü nasıl yediğim zaten ortada..

Ek Olarak: Muhtemel virüs bu yazılımın kurulmasına izin vermiyor. Farklı malwareler ile virüsü sildiğimi düşünüyorum. Çünkü durmaksızın gezinirken veya bir işlem yaparken karşıma para ödeyin sayfasını çıkarmıyor. C: kısmında geri yükleme açık olduğu için Shadow ile dosyaları geri döndürdüm fakat önemli olan dosyalarım hep D: de olduğu ve orada geri yükleme kapalı olduğu için bu dosyalar cryptli kaldı. Halen bir çözüm bulabilmiş değilim.

the World shall know Pain
Interface Designer / IT
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al