Merhaba arkadaşlar,

Konuyu çok dallandırmadan aktarmaya çalışacağım. Bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar bilgilerini ve edindikleri tecrübeleri paylaşırlarsa çok sevinirim.

Bir kamu kurumunda doktor olarak çalışıyorum, ancak öğrenciliğimden bu yana pek çok kurumsal projede internet reklamları, reklam stratejileri gibi konularda ajanslara bağlı ya da bağımsız olarak yer aldım. Yaklaşık 1,5 yıl ara verdiğim web ve sosyal medya projelerine şu anda çalıştığım yerde çalışma saatlerimin uygunluğu nedeniyle devam ediyorum. Bu işlerin hemen tamamı turizm sektörüne ve sağlık sektörüne ait.

Gerek sosyal medya yönetimi gerekse tatil bölgelerinin tanıtımları üzerine çalıştığım için bana ait olan sitelerde faturalandırma ve vergilendirme sürecine dahil olmak istiyorum. Kamuda çalıştığım için eşimin üzerine bir şahıs şirketi kurma ya da bir limited şirketi kurma fikrim var. Çünkü kesinlikle vergisiz iş yapmak istemiyorum. Yakın zamanda da önceki referanslarım sayesinde daha kurumsal işler alacağımı düşünüyorum. Ekip olarak güzel bir çalışma ortamına da sahibiz.

Bu sebeple sizlere soracağım soru hangi tip şirketi tercih etmeliyim? İnternette gerek vergi oranları gerekse kurulma şartları noktasında pek çok farklı öneri gelmiş ancak bunu bilişimcilere sormak daha yerinde olacak diyerek buraya taşıdım.

Bu konudaki sorumlarımdan bazıları; örneğin bir sosyal medya ajansını şahıs şirketi olarak kurabilir miyiz? Limited ya da şahıs şirketi olarak bizim açımızdan açılış maliyeti ne olabilir? Ne kadar bir sürede kurulur? gibi...


Yaklaşık 10 aydır çalıştığım siteler üzerinden gelir elde etme aşamasındayım, bu nedenle herhangibir tahsilat yapmadan önce şirket işlerini halletmeyi ve kişiler ya da kurumlar kabul etsin etmesin faturalandırmayı kesinlikle yapmayı düşünüyorum.

Bu konuda bana yardımcı olan tüm arkadaşlarımıza şimdiden teşekkür ederim.