Rednoize adlı üyeden alıntı

turizm ve otel işletmeciliği okuyorum, garson olmak istiyorsan oku. başka diyecek sözüm yok

qmenaq adlı üyeden alıntı

Garsonluktan baska bursey olunmuyor mu turizm bu kasar bariz ve kotu mu ki

Yaklaşık 9 yıl restorancılık yaptım ve turizm otelcilik mezunu çok kişiyle çalışma fırsatım oldu.

İşe komi olarak başlayıp koordinatörlük seviyesine ulaşan da var, turizm otelcilik okuyup garson kalanlar da.. Kariyerinizin varacağı nokta sizin işinize olan bağlılığınızla alakalı

• Hızlı yaşamayı, gecenin gündüzüne karışmasını düzensiz yaşamayı, çok fazla insanla diyaloğa girmeyi ve çok arkadaşın olmasını istiyorsan turizm otelciliği

• Turizme nazaran daha insanla muhattab olmayı, ciddiyeti, sıkıcı ofis arkadaşlarını ve genel olarak tekdüzeliği istiyorsan dış ticareti seçebilirsin

Benim tavsiyem iki sektörle ilgili de araştırma yap, kendini o işin içindeyken hayal et. Nerede olmak istiyorsun onu belirlemelisin öncelikle

Hangi sektöre yatkın olduğunu bilmiyorum ama benim tavsiyem de genel olarak dış ticaretten yana olur. Ben de şu an dış ticaretle ilgiliyim, mektepli değil alaylıyım ama. İşe sıfır noktasında başladım, çok uykusuzum kaldım, çok çalıştım ama emeğim meyvelerini vermeye başladı. İşimden çok memnunum

Tecrübelerimden bir kısmı bu şekilde, bunları kendine göre yorumla işte..