makalehizmeti adlı üyeden alıntı

Ekleme güzel hocam gerçekten ancak eklemeniz haricinde biraz korktum. Örneğin şuanda sıfırım ben. (VARSAYALIM)
Elle tutulur bir kuruluş için kaç adet ambulans+çalışan+maliyet gerekir.
Ayrıca ne kadar -sizce- gelir olabilir bir ayda.
Yani girmeye değer mi sektör?

Sıfır olarak bir yerlere girmek ne mümkün, ben cebimde para olmayınca dışarıya çıkmaya bile utanırım.Bu işi yapmadığım için size ölümcül tavsiyeler sunamayacağım ancak, size sağlık sektöründe ihale usulü ile kazanılan paralardan ufacık bahsedersem farklı bir sektörle, belki hevesiniz artar.Ama yinede siz maliyetsiz gireceğim derseniz, heves kalmayacaktır.Örneğin ; Yemek sektöründe, şu anda istanbul'un herhangi bir hastanesinde bu işi yapan bir firma, teklif şeklinde ihaleyi alır ve hastanenin tüm personeli ile hastalarına yemek hizmetini sunar.Burada en iyi teklifi veren kazanır, örneğin bakırköy hastanesi kişi başı verdiği fiyat 5 TL'den aşağı değildir.Binlerce hastası olan bir hastanede örneğin 3000 hasta varsa, kahvaltı, öğle, akşam yemeği şeklinde 3 öğün yemek almak demek 1 kişinin maliyeti 15 TL'dir. 15 x 3000 x 30 gün - maliyet = kazanç.1 firma bu şekilde en az aylık 150-200 bin TL net kâr sağlar.