Barışçıl yürüyüşler de görmedik mi bu ülkede ?
Gezi eylemlerinde başta iyi başlayan süreçte ve sonrasında yaşananlar ?
pkk denen illeti uzaklaştırmak devletin görevi, taşkınlık yapanları tutuklamak devletin görevi. Gezi'de bunlar yaşandı ve bir çok kişi tutuklandı, çıkıp "bu insanlar bırakılsın" denilip etraf yakılıp , polisle çatışmaya girilmedi mi ? Polis görevini yaptı, orantısız güç denildi, iyi de adam devlet malına, halkın dükkanına zarar veriyor, bunun orantısı mı olacak. "Arkadaşlar, yakmayın lütfen"mi diyecek ?
Kendin söylüyorsun, pkk şerefsizleri burada kendini gösterecek diye.
Yürüyüş yasaklanmadı, gruplar barış eylemine katıldı. Bir tane bomba patlasa, bir adam silahı çıkarsa birini vursa ne olacak ?
Yasaklara karşı olmakla beraber, bu eylemin yapılmaması için getirilen yasağı kabul ediyorum. Tek yol bu. Kimseye bu konuda müsaade verilmemeli. Hele hele bu ortamda.
Gezi eylemlerinde başta iyi başlayan süreçte ve sonrasında yaşananlar ?
pkk denen illeti uzaklaştırmak devletin görevi, taşkınlık yapanları tutuklamak devletin görevi. Gezi'de bunlar yaşandı ve bir çok kişi tutuklandı, çıkıp "bu insanlar bırakılsın" denilip etraf yakılıp , polisle çatışmaya girilmedi mi ? Polis görevini yaptı, orantısız güç denildi, iyi de adam devlet malına, halkın dükkanına zarar veriyor, bunun orantısı mı olacak. "Arkadaşlar, yakmayın lütfen"mi diyecek ?
Kendin söylüyorsun, pkk şerefsizleri burada kendini gösterecek diye.
Yürüyüş yasaklanmadı, gruplar barış eylemine katıldı. Bir tane bomba patlasa, bir adam silahı çıkarsa birini vursa ne olacak ?
Yasaklara karşı olmakla beraber, bu eylemin yapılmaması için getirilen yasağı kabul ediyorum. Tek yol bu. Kimseye bu konuda müsaade verilmemeli. Hele hele bu ortamda.
Bu yürüyüşün yasaklanmasının doğru bir karar olduğunu belirttim. Ancak ülkede hükümet korumasında Işid destekçileri, şeriatçılar sorunsuz yürüyüş yapabilmekte aynı hassasiyeti keşke o zaman da gösterseydi çok sevgili devlet büyükleri. Polis insan öldürdü. Polisin görevi bu değildir. Gencecik çocuklar kalleşçe linç edildi. Bu kimsenin haddine değildir. Dükkanının cehenneme kadar yolu var bir insanı öldürmek değildir cezası. Olacak tabi ki orantısı. Burası muz cumhuriyeti değil.