isousluer adlı üyeden alıntı

Haklar konusunda ilerleme var diyorsun ama barış olsun demeyi de ihmal etmiyorsun. Neyin barışı kardeşim? PKK silahı bırakmış olsa ortada hiçbir şey kalmayacak. Zaten Kürtlerle aramızda sorun yok, sorunu çıkaran PKK. Bir Kürt'ün bir Türk'ten farkı ne şu ülkede söyler misin bana? Kürtçe eğitim görüyorlar, Kürtçe televizyona sahipler, birçoğu doğuda elektriği bile bedava kullanıyor. Hala Kürtlerin hakkı Kürtlerin hakkı. Benim tanıdığım hiçbir Kürt senin gibi düşünmüyor. Haa eğer bundan 10-15 sene öncesine konuşacaksak eyvallah. Günümüzü konuşalım. Tayyip senelerce bağırdı silah bırakın diye. Buna rağmen adamlar silah bırakmadı. Artık suç Kürt meselesi konusunda devletin değil PKK ve ona destek veren Kürtlerindir.

Bakın PKK'nın derdi Kürt halkı olmaktan çıkalı çok oldu. Bunlar kişisel çıkarları için mücadele veriyor. Haklar konusunda Türk devleti çok yol katetti, kabul etmeye de devam ediyor.
Çözüm süreci için yasal bir parti konumunda olan HDP'dir. İstekleri kabul edilebilir olan da HDP'dir. PKK silah bırakmalıdır aynen katılıyorum. Ben şuan Kürtler hallerinden rahatsızdır demedim, sıradan vatandaşlar için 15 sene öncesine göre her şey çok daha iyi. Kürtler'de Türk devletine karşı bir öfke varsa bu tamamen yersizdir demenin yanlış olduğunu söylüyorum, bizim de hatalarımızın olduğunu idrak etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Ancak tabi ki artık bu öfke dinmeli, karşılıklı hatalar bağışlanmalı.