DarkGirl adlı üyeden alıntı

Evet, istesek gerçekten çok güzel bir sosyal ağ platformu yapabiliriz ancak destek yok, varsa bile çok az. Bunu geçtim, yapılan tüm sosyal ağ platformları birbirine çok benziyorlar. Ziyaretçi gözüyle bakacak olursam örneğin babamın gözüyle;

**** adlı Türk sosyal ağ platformuna giriyorum ve üye oluyorum. Karşımda arkadaşım olmayan kişilerin dahi paylaşımları pat diye çıkıyor. İlk dakikada soğuyor insan. Bunları da geçiyorum...

Bütün özellikler Facebook'taki gibi aynı. Ee? Şimdi ne farkı var? Facebook babama daha güvenli geleceği için pek fazla durmayacak ve hemen çıkacak. Sanmayın ki babam;

Bu siteyi yapan Türk'müş destek verelim diyecek çünkü genellikle Türk sosyal ağ platformlarının adı ya yabancı ya da içerikleri yabancı oluyor (scriptten dolayı). Türk olduğunu dahi anlayamaz ki, hadi anladı diyelim ama memnun olmayacak. Neden mi? Dediğim gibi hiçbir fark yok!

Hiç saymadım ancak tahmin ediyorum ki Türkiye'de günde yaklaşık 100+ civarında sosyal ağ açılıyordur. Ama nasıl?

Bir domain + bir de uyduruk hosting + bedava ve hiç editlenmemiş aralarda yabancı kelimeler geçen sosyal ağ scripti

Eee? Bunda ne var? Herkes açar, bahsettiğim babam bile açar. :D

Ben de istiyorum, ülkemizde çok güzel sosyal ağ siteleri olsun ancak ülkemizde hem aceleye getiriliyor hem de tek hedefleri Facebook oluyor. Facebook ile yarışmak yerine kendi hedeflerini belirleyerek gitse..?

Eğer aramızdan biri gerçekten bu yolda sert adımlarla gitmek istiyor ve tüm zorluklarla başa çıkmak istiyorsa kesinlikle yardımcısıyım ancak "Haydee, ben sosyal ağ açtım üye olun!" adlı konu açanlara da uyuz oluyorum! Gerçekten.

Böyle bir konu açmak yerine araştırsan ve güvenilir arkadaşlar bulup bir ekip kursan, tabii bunlar kolay değil ancak sosyal ağ kurmak da öyle domain ve hosting almakla da bitmiyor ki :) Yani sosyal ağ açılmadan hemen forumlarda konusunu açmak yerine, abartmıyorum 5-6 ay üzerinde uğraşılsa mükemmel şeyler çıkar ortaya.

Şimdi diyeceksiniz sen niye yapmıyorsun diye. Fazla büyük konuşmayayım ancak yapacağım, şu önümdeki 2-3 sene geçsin sağlam adımlarla ülkem adına güzel şeyler yapacağım, inş. yapabilirim :)

Fazla konuştum ... :o



benimde önümde sınavlarım var ve de yapacağım bir sürü iş var kardeşim dediğin gibi bende 2 veya 3 yıl birşey yapamam tek işim pc ile uğraşmak olsa üstünde yoğunlaşırım daha yaşım 18 vede ilerlemek için geç bir yaş değil diyeceğim o ki para ve de güç lazım tabikide sürekli üstünde çalışıp yoğunlaşacaksın.bir sürü yerde reklam yapacaksın.tasarım olsun yazılım olsun tamamiyle özgün olacak hiçbir siteye benzemeyecek başarılabilir aslında.