DisOrientedb adlı üyeden alıntı
Haklısın çapraz bir ilişki oluyor. Kum tanesi örneği iyiydi! :) Geri çıkması mümkün olsa da deneyimleyebilsek :D Super Mass düzeyde bir kara deliğin içine düşerken event horizon bölgesini hala canlı olarak geçebilirsin diyordu bir bilimadamı. Bu da yaklaşık 7 saniye sürermiş. (tabi sana göre belki dünyada 70 yıl geçti..) O 7 saniyeyi düşünsene. Ayaklar 3 kilometre ötede... Bunları düşününce erken mi doğduk diyorum.Işık hızına yakın bir hızda insanlı bir inceleme ekibi yollayabilsek, adamlar galaksinin öbür ucundan veri toplayıp gelene kadar dünyada 100-150 yıl geçmiş oluyor. Can sıkıcı bir şey değil mi bu. Onlara göre 1 sene geçti bi dönüyosun NASA'da ekibin torunları göreve başlamış. Aşılması lazım ya worm hole olur başka bir şey olur. Böyle bir hız uzayı keşif için mümkün değil.
Orası öyle. Işık gibi hayvani hızlı bir şey bile uzayın büyüklüğü karşısında kaplumbağa hızı gibi kalıyor. Pluton'a gönderilen bir uzay aracından bile dünyaya sinyal gelmesi en az yarım saat sürüyor. Bir sinyal yolluyorsun 1-2 saat sonra anca cevap geliyor. Internet Explorer (:D) kullanarak bir zamanların 64kbps hızındaki interneti ile HD film indirmek gibi bir şey sanırım. :D
Mesela izlediğim bir belgeselde bu evrenin de bir karadelik sonucunda oluşabilme ihtimalinden bahsediyordu. Başka bir evrende aşıııırı büyük bir karadelik tarafından çekilen şeyler bir anda burada akdelik oluşturup her yana çok yüksek hızda dağılıyor. Oradaki o devasa karadelik o evrende çektiği şeyleri bu evrene, bu evrendeki karadelikler de çektikleri şeyli belki de başka bir evrene aktarıyor ya da başka başka evrenler oluşturabilir diyorlardı.
Biraz düşününce insan "acaba?" diyor. Yani sen başka bir evrende başka bir şeyin atomlarına kadar parçalanıp, bu evrende tekrar birleşmesiyle oluşmuş olabilirsin. Orada çek, burada patlama yapıp etrafa dağıt ve çekim kuvveti bunları tekrar yavaşlatıp / soğutup birleştirsin.
Bu benim karadeliklerle ilgili en sevdiğim teorilerden biri mesela.
İlginç teoriler var bununla ilgili.