Kakarotto adlı üyeden alıntı

Orası öyle. Işık gibi hayvani hızlı bir şey bile uzayın büyüklüğü karşısında kaplumbağa hızı gibi kalıyor. Pluton'a gönderilen bir uzay aracından bile dünyaya sinyal gelmesi en az yarım saat sürüyor. Bir sinyal yolluyorsun 1-2 saat sonra anca cevap geliyor. Internet Explorer (:D) kullanarak bir zamanların 64kbps hızındaki interneti ile HD film indirmek gibi bir şey sanırım. :D

Mesela izlediğim bir belgeselde bu evrenin de bir karadelik sonucunda oluşabilme ihtimalinden bahsediyordu. Başka bir evrende aşıııırı büyük bir karadelik tarafından çekilen şeyler bir anda burada akdelik oluşturup her yana çok yüksek hızda dağılıyor. Oradaki o devasa karadelik o evrende çektiği şeyleri bu evrene, bu evrendeki karadelikler de çektikleri şeyli belki de başka bir evrene aktarıyor ya da başka başka evrenler oluşturabilir diyorlardı.

Biraz düşününce insan "acaba?" diyor. Yani sen başka bir evrende başka bir şeyin atomlarına kadar parçalanıp, bu evrende tekrar birleşmesiyle oluşmuş olabilirsin. Orada çek, burada patlama yapıp etrafa dağıt ve çekim kuvveti bunları tekrar yavaşlatıp / soğutup birleştirsin.

Bu benim karadeliklerle ilgili en sevdiğim teorilerden biri mesela.

İlginç teoriler var bununla ilgili.

Size kaynak atmak için baktım ama bulamadım. Karşılaşırsam güncelleyeceğim. Geçenlerde izlediğim bir videoda bilimadamlarının nerden geldiğini anlayamadığı bir ışımadan bahsediliyordu. Sanki yoktan gelmiş gibi. Videodaki anlatıcı bunun sanki bir başka evrenden buraya gelmiş gibi göründüğünden bahsediyordu. Bilimadamları anlamlandıramamış.

Bu nedenle, başka evrenlerin olabileceğine inanıyorum.

Şu grafikte de görebileceğimiz gibi bir karadelik inanılmaz derecede büyük bir kütleyi, yine sonsuz küçüklükte bir alana hapsediyor. Uzay Zamanı inanılmaz büken bu "mass" acaba başka bir evrene açılıyor olabilir mi? Dediğiniz gibi başka bir evrene atom püskürtüyor olabilir mi?

Bence çok uzun bir süre bu tarz soruların cevabını bulamayacağız. Neden? Şu an sahip olduğumuz teknoloji ile hiç bir şekilde bir kara deliğin içinden dışarıya bir sinyal gönderemeyiz. Yani iletişim imkansız. Event horizon arkasında saklı olan singularity'i gözlemleyemeyiz... Bakalım gelecek neler gösterecek :)

Ek Olarak:

brown adlı üyeden alıntı

Bir kaç tane yazarsanız yabancı kaynaklara da göz atabilirim. Ben genelde izledikten ya da okuduktan sonra not falan tutmadığım için unutuyorum o sebeple herhangi bir tavsiyem yok maalesef.

Uzay sevenler için kaçırılmaması gereken bir youtube kanalı tavsiye ederim:
https://www.youtube.com/channel/UCrMePiHCWG4Vwqv3t7W9EFg