Merhaba değerli okuyucularım bu yazımda blog dünyasına yeni girmiş yada girmek için hazırlanan , girmeyi düşünen arkadaşlar için kısa öneriler ve tavsiyeler vereceğim.İzlenim kadarıyla bu işi severek yapan her blog yazarının bu işi giderek dahada özenle yaptığını öğrendim.
Öncelike blog açmadan önce hangi konu ile ilgili bir blog oluşturucağınıza karar verin. Örneğin; teknoloji blogu , kişisel blog kategori seçimini yaparak tek bir kategori üzerinden ilerlerseniz büyümeniz daha hızlı olucaktır.Kişisel blog yazmak diğer bloglara göre daha zordur ve biraz daha fazla emek isteyecektir.Şimdi vereceğim önerilerden bahsedicek olursam;
Bilgili Olun:İlk vereceğim öneri blog yazmak , blog işleri hakkında bilgili olmanız gerekmektedir.Blog açıcağınız kategoriye göre örneğin kişisel blog sitelerini sürekli olarak gezerek uzmanlaşabilirsiniz.
Blog Tasarımı:Blog tasarımı gerçekten çok önemlidir.Sitenize giren ziyaretçiyi yoran ve rahatsız eden temalar ziyaretçi kaybına neden olabilir.Ayrıca açtığınız blog sitenisinde reklam yerleşimini iyi yapmanız gerekmektedir.
İçerik Paylaşımı:Sitenizin kategorisine göre genellikle günde 2-3 içerik paylaşarak hızlı bir şekilde büyümeye adım atabilirsiniz.Yazılarınız kendinize ait ve özgün bir şekilde yazılmalıdır.Şu yöntem oldukça hatalıdır 1 gün içerisinde 10 tane içerik paylaşıp 5 gün paylaşmamak çok yanlış bir durumdur.Ziyaretçi kaybının yanı sıra sitenizin sürekli okuyucusu ve takipçilerinide kaybedersiniz.Benim önerim olarak her gün sitenizi güncel tutun en azından 1-2 içerik ekleyin.
Kazanç:Sitenizi tamamen reklamlardan kazanç odaklı bir site olarak açarsanız zaten büyümeniz neredeyse imkansızdır.Sitenizi para kazanmak için açmayın severek blog yazın zaten emek sarf ettiğiniz takdirde ileride iyi kötü bir site geliriniz olucaktır.
İstekler:Blog okuyucularınıza çok değer vermeniz gerekmektedir.Onların istekleri doğrutulsunda paylaşımlar yapmalısınız.Ayrıca blogunuz hakkında yapılan yorumlar yönetilsinde hareket etmelisiniz.Mesela kullanıcılarınız temanızın kötü olduğundan bahsediyorsa sürekli olarak bu temayı kısa bir süre içerisinde değiştirmeniz gerekmektedir.
Kendiniz Olun:Blogunuzda yazı yazarken , yorumlara cevaplar verirken kendiniz olun ve sitenizi olabildiğince temiz,düzenli bir site yolunda ilerletin.
Yeni blog açıcak arkadaşlar için kısaca tavsiyelerim budur.Kendi hep bu kurallarla ilerledim ve kısa zamanda büyük bir yükselme gösterdim yazım hakkında yorumlarınızı bekliyorum iyi günler dilerim.
KAYNAK: http://kaganuslu.com/yeni-blog-yazarlarina-oneriler/