lostyazilim

Yapay Hitin Zararları

10 Mesajlar 1.209 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

KaganUslu KaganUslu Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 15.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad K** U**
  • Mesajlar 567
  • Beğeniler 31 / 88
  • Ticaret 22, (%100)

Merhaba değerli okuyucularım bugün site sahipleri için oldukça önemli ve kritik bir durum olan yapay hitler hakkında kısaca bilgiler vermek istiyorum.Yapay hit dediğimiz zaman aklımıza ilk olarak gerçek olmayan sahte hitler gelmektedir. Bu hitler genel olarak Proxy dediğimiz ip protokol adresleri üzerinden ya da dispute dediğimiz clone kullanıcılar üzerinden oluşmaktadır.

Bu tarz hit’e sahip olan siteler genel olarak çöp site olarak nitelik taşımaktadır. Sitelerinize gelen spamsal mesajlar, spam yoluyla atılan yorumlardan anlaşılabilmektedir.

Yapay hit’in bazen kimi zamanda olsa bir nevi yararları gözükebilmektedir. Kişilerin sitelerine reklam alabilmeleri açısından müşterilerini kandırma yöntemi için de kullanmış oldukları bir sistemdir. Bu sayede hem reklam alarak maddi kazanç sağlarlar hem de karşı tarafa gerçek olmayan yapay hit göndererek onları bir nebze de olsa kandırma işlemlerini gerçekleştirirler.
Yapay hit kullanan sitelerin index süresi olduğundan fazla uzun sürmektedir. Böylece Google üzerinde banlanma, sandbox’a girme vb. durumlar ile karşı karşıya kalabilmesi muhtemel bir durumdur.
Sizlere tavsiyemiz böyle bir durumla karşılaşmak istemiyor ve sitenizin başarılı olmasını istiyorsanız doğal ve organik hitlerden oluşmasını sağlamalı ve özgün olmasından taviz vermemenizi tavsiye ediyoruz. Konu ile ilgili anlaşılmayan bir durum ya da takıldığınız nokta varsa bu başlık altından bizlere ulaşarak yardım isteyebilirsiniz.Ayrıca yapan hit kullanan internet sitelerinin google adsende gibi reklam firmaları tarafından onaylanması imkansızdır.Bu hitler sadece trafik şişirirler onun dışında hiç bir faydası yoktur.Bazı arkadaşların düşüncelerine göre yapay hitlerin alexa değerlerini düşürdüğünü savurnurlar ancak böyle bir durum söz konusu değildir.Yani belki birazda olsa düşmede faydalı olsada benim düşüncemce alexa çok önemli bir sistem değildir alexa sayesinde reklam yada hit almıyorsunuz sitenizin google ve diğer arama motorları gözünde kaliteli olması daha önemlidir.Yani size tavsiyem olarak kesinlikle yapay hit kullanmayın.Sitenize giricek 5 normal ziyaretçi 5000 yapay ziyaretçiden daha değerlidir ve siteniz için daha faydalı olucaktır.Yazım hakkında yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

KAYNAK : http://kaganuslu.com/yapay-hitin-zararlari/

wmaraci
reklam

Keer Keer Technology Business ♥ Kullanıcı
  • Üyelik 05.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 717
  • Beğeniler 108 / 37
  • Ticaret 0, (%0)
adsende yeni bir reklam çeşidi mi hocam ?? :)))))

http://www.teknowebs.net Teknoloji Ve internet

Karakurt Karakurt www.cemkarakurt.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 03.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 695
  • Beğeniler 45 / 109
  • Ticaret 21, (%95)
Künye sayfanızda "buraya" kelimesine yanlış link verilmiş bilginize :

kişisel blog - https://www.cemkarakurt.com.tr - HOSTING FİRMASI ÖNERİLERİM : https://goo.gl/67KMKp

• Üyelik 15.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad K** U**
  • Mesajlar 567
  • Beğeniler 31 / 88
  • Ticaret 22, (%100)

Karakurt adlı üyeden alıntı

Künye sayfanızda "buraya" kelimesine yanlış link verilmiş bilginize :

Yorumunuz icin tesekkurler hocam degisim yapicam sagolun

Ek Olarak:

Keer adlı üyeden alıntı

adsende yeni bir reklam çeşidi mi hocam ?? :)))))

Hocam blogumda daha cok yeni baslayanlar icin yazdigim icin o sekilde yazdim hatalidir belki ama

wmaraci
wmaraci

Kingjames Kingjames WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Satış temsilcisi
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad K** Ö**
  • Mesajlar 900
  • Beğeniler 235 / 265
  • Ticaret 9, (%100)
çan çin çon hiti ile sitemi 6 ayda pr3 yapmış adamız :). daha öncede sölediğim gibi, artık cesaret edemiyorum. ben bir oyun oynadım ve kazandım. 6500 tl ye saatım sonra . ara verdik vs..

• Üyelik 15.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad K** U**
  • Mesajlar 567
  • Beğeniler 31 / 88
  • Ticaret 22, (%100)

Kingjames adlı üyeden alıntı

çan çin çon hiti ile sitemi 6 ayda pr3 yapmış adamız :). daha öncede sölediğim gibi, artık cesaret edemiyorum. ben bir oyun oynadım ve kazandım. 6500 tl ye saatım sonra . ara verdik vs..

Hocam eski zamanlarda jinglingve turrevi programlar ise yariyodu fakat artik googlr aninda tespit ediyor fakat zaten yapay hit kendinizi kandirmaktir ancak

elegan elegan Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 30.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Dijital Pazarlama Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** T**
  • Mesajlar 623
  • Beğeniler 0 / 112
  • Ticaret 3, (%100)

Kingjames adlı üyeden alıntı

pr3 siteler 6500 TL mi ediyor :S

Kingjames Kingjames WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Satış temsilcisi
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad K** Ö**
  • Mesajlar 900
  • Beğeniler 235 / 265
  • Ticaret 9, (%100)

elegan adlı üyeden alıntı

pr3 siteler 6500 TL mi ediyor :S

Her yazdığın 1 sırada olursa evet.

isagold isagold WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek web sitesi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad İ** B**
  • Mesajlar 381
  • Beğeniler 65 / 82
  • Ticaret 36, (%100)
Yapay hitleri Googlenin aninda tesbit ettigi falan yok pek cok sitemde denedim bu tur yazilari zarali olur denemeyin diyenleride cok okudum alexa yi sen begenmeyebilir kriter olarak kabul etmeyebilirsin merakindan da olsa her site sahibi alexa ya bakar yapay hit hitleap benzeri programlar ile gelen ziyaretci gercek ziyaretcilerdir tek fark bunu ne amacla kullandigin siteyi trafige bogup dolandiricilik yapacaksan bu tur hilelere basvuranlar var yapay hitin zarari yoktur aslinda cok fazla yararida yoktur google ziyaretciye onem veriyor sitede gecirdikleri vakit ve cok trafik sizi uste tasir tabiki yapmaniz gereken sosyal medya calismasi ve bunun yaninda seo calismasi yaptirarak ust siralari hedeflersen yapay hit bir ise yarar.

• Üyelik 15.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad K** U**
  • Mesajlar 567
  • Beğeniler 31 / 88
  • Ticaret 22, (%100)

isagold adlı üyeden alıntı

Yapay hitleri Googlenin aninda tesbit ettigi falan yok pek cok sitemde denedim bu tur yazilari zarali olur denemeyin diyenleride cok okudum alexa yi sen begenmeyebilir kriter olarak kabul etmeyebilirsin merakindan da olsa her site sahibi alexa ya bakar yapay hit hitleap benzeri programlar ile gelen ziyaretci gercek ziyaretcilerdir tek fark bunu ne amacla kullandigin siteyi trafige bogup dolandiricilik yapacaksan bu tur hilelere basvuranlar var yapay hitin zarari yoktur aslinda cok fazla yararida yoktur google ziyaretciye onem veriyor sitede gecirdikleri vakit ve cok trafik sizi uste tasir tabiki yapmaniz gereken sosyal medya calismasi ve bunun yaninda seo calismasi yaptirarak ust siralari hedeflersen yapay hit bir ise yarar.

Hocam bu sizin dusunceniz fakat kaliteli siteler kullanmamali bence emek sarf eden insanlar sonucta yapay hitle kendinizi kandirabilirsiniz ancak
isagold

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al