lostyazilim
tr.link

Yasa Değişikliği Önemli

11 Mesajlar 2.786 Okunma
lstbozum
tr.link

guttirik guttirik WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek öğrenci
  • Mesajlar 45
  • Beğeniler 17 / 7
  • Ticaret 0, (%0)
ÖNEMLİ..
ÇOK KİŞİNİN BAŞI YANAR..

-İşsiz ve çalışmayan, emekli de olmayan ve 18 yaşından büyük bütün vatandaşlarımız 1 Ocak 2012 gününden itibaren zorunlu GSS'li sayılacaklar ve her ay SGK'ya, GSS primi ödemekle mükellef olacaklar. Bunu beyan etmezsen ağır idari para cezası var.
Nasıl mı?
İşsizler, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren 10 günü takip eden bir ay içinde GSS bildirgesi doldurulup SGK merkez müdürlüklerine verilmezse, önce vermeyen herkese bir asgari ücret yani 760.50 lira idari para cezası uygulanacak, ayrıca bu kişiler ayda 1521 liradan fazla kazanıyor kabul edilip 183 lira aylık GSS primiyle cezalandırılacaklar.

Anlamadınız mı?

Tekrar edelim: 1 Ocak 2012 tarihinde işten ayrılan sigortalı (işçi-memur- Bağ-Kur'lu) bir vatandaş, en fazla 9 Ocak 2012 tarihine kadar sağlıktan yararlanacak, 10 Ocak-10 Şubat 2012 tarihleri arasında GSS giriş bildirgesi vermezse 760.50 TL para cezasına çarptırılacak.
öğrenci arkadaşlarmızında sgk ya ugramaları gerekiyormuş..aksi takdirde aylık yaklaşık250 lira borç hanelerine yazılacak!!

Not: yazı alıntıdır..

arkadaşlar 2 gündür bu işle uğraşıyorum son güne bırakmamanızı tavsiye ediyorum önemli bir yasa başınız ağrıyabilir.

wmaraci
reklam

shateiel shateiel Biologist Kullanıcı
  • Üyelik 03.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 1703
  • Beğeniler 659 / 509
  • Ticaret 9, (%100)
Öğrencilere de geçerli mi bu?

• Üyelik 15.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek öğrenci
  • Mesajlar 45
  • Beğeniler 17 / 7
  • Ticaret 0, (%0)
bana memurun söylediği 18 yaşında büyük işsiz herkes için. yani öğrenciler içinde geçerli.

Psycho Psycho <--! Am I Psycho? --> Kat. Mod.
  • Üyelik 11.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Emekçi
  • Konum Edirne
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 6011
  • Beğeniler 3911 / 3918
  • Ticaret 6, (%100)
http://www.alitezel.com/tezel/index.php?sid=yazi&id=5013

şuradaki habere göre:

İster çalışan olun ister emekli, 1 Ekim 2010 günü ve sonrasında 18 yaşını tamamlamış (okumayan) çocuklarınıza artık sizin üzerinizden sağlık yardımı vermeyecekler. Şayet çocuklarınız okuyorlarsa lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim görmesi halinde 25 yaşına kadar sizin üzerinizden bakılabilir.

Buna göre çocuklarınız okumuyorsa 18 yaşını, okuyorsa 25 yaşını tamamladığı günden itibaren 10 günü takip eden bir ay içinde SGK’ya gidip, GSS prim borcunuzu ödemeniz lazım.

Yani;
Öğrenciyseniz ve 25 yaşın altındaysanız bir sorun yok gibi.

Hatalıysam telefon etme, idare et (?)

wmaraci
wmaraci

SafakCALiSKAN SafakCALiSKAN lafliyorum.com Kullanıcı
  • Üyelik 11.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Amele V.2
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad Ş** Ç**
  • Mesajlar 4641
  • Beğeniler 1124 / 1125
  • Ticaret 7, (%100)
çalışanlarla ilgili bir bilgi yokmu? mecburmuyuz ayrıca?
hiç bilgilendirme geçmiyorlar, nerde aile hekimliği, saçmalıktan başka birşey değil, özel sağlık daha sağlıklı bir mekanizma

shateiel shateiel Biologist Kullanıcı
  • Üyelik 03.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 1703
  • Beğeniler 659 / 509
  • Ticaret 9, (%100)

m4gnet adlı üyeden alıntı

http://www.alitezel.com/tezel/index.php?sid=yazi&id=5013

şuradaki habere göre:

İster çalışan olun ister emekli, 1 Ekim 2010 günü ve sonrasında 18 yaşını tamamlamış (okumayan) çocuklarınıza artık sizin üzerinizden sağlık yardımı vermeyecekler. Şayet çocuklarınız okuyorlarsa lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim görmesi halinde 25 yaşına kadar sizin üzerinizden bakılabilir.

Buna göre çocuklarınız okumuyorsa 18 yaşını, okuyorsa 25 yaşını tamamladığı günden itibaren 10 günü takip eden bir ay içinde SGK’ya gidip, GSS prim borcunuzu ödemeniz lazım.

Yani;
Öğrenciyseniz ve 25 yaşın altındaysanız bir sorun yok gibi.

içimi rahatlattınız ama yasa hoş değil. Üniversitede okumanın bir yaş sınırı yoktur lise gibi sınırlamak hiç güzel değil. Zaten nerden para kazanırız nerden çalıp çırparız düşüncesi olduğu sürece 4 senelik bölümleri 3 senede bitiremeyenler ceza olarak para ödeyecek nerdeyse. Şimdi bununda bir kalıbını bulup, "öğrencileri çalışmaya teşvik ettik çalışmazlarsa para öderler" derler. Bu yaptıklarıda bizim yararımıza olur.

• Üyelik 15.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek öğrenci
  • Mesajlar 45
  • Beğeniler 17 / 7
  • Ticaret 0, (%0)
ben bugün deli gibi çırpındım fakat memurlarında bi halt bildikleri yok. Ankara'yı aradılar ordanda net bir bilgi alamadılar 21 yaşındayım uzaktan eğitim öğrencisiyim ama beni yarınla beraber olmak üzere 3 gündür uğraştırıyorlar. sabah 8 de sıra aldım akşam 5 e 10 kala gişeye girdim ama yarına kaldı yine afyondayım ve hava -7 derece halimi siz düşünün. DEVLET dedikleri bu olsa gerek. rezillik..

Alphabet Alphabet WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.02.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek -
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ö** Ö**
  • Mesajlar 1432
  • Beğeniler 146 / 287
  • Ticaret 33, (%100)
Saçmalık. Ülkede 1 milyon 700 bin bu şekilde kişi var ve bunu 1 ayda halletmemizi istiyorlar.
Yasa diyorki aylık geliri en az 260 küsür olan birisi 30 küsür Tl ödemek zorunda. eğer bir kişi aylık o parayla geçiniyorsa öp başının üstüne koy. Hatta madem gelir tespiti yaptın bu kişilere ya ücretsiz sağlık hizmeti sağla ya da bu yasa zorunluluğunun dışında tut.

Bugün ankrada sgk şubelerinden birisyle görüştüm şubata sarkacak diyorlar dedi. Mecbur öyle olacak. Aynen vergi affı gibi sürekli erteleyecekler telaşlanacak bir durum yok.

Ayrıca benim bir işim yoksa ailem benim paramı ödemek zorunda mı? Gelir tespit yöntemi de çok saçma.

Jiber Jiber Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 30.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 209
  • Beğeniler 13 / 32
  • Ticaret 0, (%0)
Saçmalık hakkında güncel bilgisi olan?

isousluer isousluer Usluer Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum Konya
  • Ad Soyad İ** U**
  • Mesajlar 4900
  • Beğeniler 1419 / 2962
  • Ticaret 45, (%100)
Ben. Şahsen yaptırdım. 18 yaşını doldurmuşsan ve okumuyorsan gelir tespiti yaptırmak zorundasın. 25 yaşın üzerinde ve okumuyorsan da gelir tespiti yaptırmak zorundasın.

Ailede kişi başına düşen gelire göre aylık para ödeyeceksin sigortaya. Sadece sağlık sigortasından yararlanacaksın.

Şahsen sabah 6'da kalkıp bunun için uğraşmıştım. Şubat'a kadar ertelendiği söylendi dün akşam haberlerde.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al