lostyazilim
tr.link

Google Üzerinden Hit Alamama Nedenleri

4 Mesajlar 1.014 Okunma
lstbozum
tr.link

KaganUslu KaganUslu Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 15.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad K** U**
  • Mesajlar 567
  • Beğeniler 31 / 88
  • Ticaret 22, (%100)

Merhaba değerli okuyucularım bu yazımda bir çok site sahibi ve webmaster için büyük bir proglem olan Google Üzerinden Hit Alamama nedenleriniz hakkında bahsetmek istiyorum ayrıca bu yazımda bahsedeceğim detaylara ve ipuçlarına önem verirseniz bir çok hatanızı gidererek artık Google üzerinden organik hit sağlayabilirsiniz.Google’dan hit alamamak büyük bir problemdir çünkü organik hit doğrudan gelen hitlerden daha değerlidir.Sitenize gelen organik hitler bir anahtar kelime aracılığıyla gelir mesela örnek vericem olursam kaganuslu.com adlı blog sitem en çok kişisel blog kelimesinde ön sıralarda yer almaktadır.Bu kelime üzerinden gelicek hitler sayesinde anahtar kelimede büyük oranda ilerleme yaşanabilir.Asıl konuya gelicek olursak Neden Google’dan Hit Gelmiyor ? Neden Organik Hitim Yok ? diye soran arkadaşlarımız için işte sebepleri;

Seo’ya Önem Vermemek:Seo oldukça önemlidir.Seo kriterlerine önem vermeyerek google üzerinden hit sağlamak oldukça zordur.Seo çalışması yapılmadan eşi benzeri olmayan harika ve özgün olan bir içerik paylaşsanız dahi seo’dan kaynaklanan sıkıntılardan dolayı belirli kitleye ulaşamayabilirsiniz.Bu durumdan kurtulmak için yazı paylaşırken anahtar kelimeleri vurgulayarak , doğru etiket , anahtar kelime , başlık , açıklama seçerek paylaşım yaptığınız takdirde bu soruna çözüm bulabilirsiniz.Ayrıca seo uyumlu makale yazımı oldukça önemli olucaktır.Sitemizde seo uyumlu makale hakkında detaylı bilgiler yer almaktadır.

Özgün Olmayan İçerik:Hit alamamanızın en büyük sebeplerinden biriside kopya içeriktir.Kopya içerik paylaşarak zaten google gözünde sitenizin kalitesini yitirebilirsiniz.Bu sebepten dolayı aramalarda ön sıralarda kendinizi bulmak çok zor olduğundan dolayı sitenize google üzerinden ziyaretçi beklemek imkansızı beklemek olucaktır.Bunun için tavsiyelerim tamamen kendinize ait ve diğer sitelerin anlatım,paylaşım biçiminden farklı yenilik yaratan yazılar paylaşmanızdır.Bu şekilde google’da ön sıralarda yer alarak organik hit sağlayabilirsiniz.Ayrıca yazıcağınız konu hakkında daha önce paylaşılmış sitelerden örnek alarak kullanıcı yorumlarını okuyabilirsiniz o yazıda olan eksikleri ve benzeri şeyleri tamamlayarak kendi siteniz tam olarak paylaşabilirsiniz.

Yüksek Rekabet:Bu olay tamamen kelime rekabetinden kaynaklanıyor.Öncelikle bu konuda anlatmak istediğim şey bildiğiniz üzere kendi almış gelişmiş internet siteleri yer almaktadır.Bu sitelerle google üzerinde rekabet etmeniz oldukça zorlayıcı olucaktır.Tavsiyem olarak sitenin kategorileri değişebilir fakat kimsenin paylaşmadığı yeni konular hakkında paylaşım yapmanız sizin için daha faydalı olucaktır.Örneğin webmaster kategorisinde 2 3 yıl önceki konulardan değilde daha çok 2015 yılına ait yeni çıkmış ve pek bilgisi yer almayan konular hakkında yazabilirsiniz.Ayrıca yazılarınızda başlık olarak diğer sitelerde olmayan ilgi çekicek başlıklar yazmanız faydalı olucaktır.

Site Hızı:Site hızı diğer sorunlardan ayrılsada büyük bir önemi vardır.Çünkü insanlar sitenize girmek istesede siteniz yavaş açıldığı takdirde girmekten vazgeçebiliyorlar bu şekilde hit kaybı yaşamış oluyorsunuz.Mantıklı olarak düşündüğümde ise hiç kimse yavaş , geç açılan bir blog sitesini ziyaret etmek istemez bende istemem bu yüzden kendi sitemi olabildiğince hızlı olması için gerekli ayarlamalar düzenlemeler yaptım.Sitenizde hız sıkıntıları var ise en kısa sürede temanızı değiştirmeli veya hız optimizasyonları yapmalısınız.Wordpress alt yapısı kullanan blog siteleri için WP Fastesh Cache ve WP-OPTİMİZE eklentileri site hızı için hızlı bir şekilde fayda gösterebilirler.

Bunların dışında ücretli olarak seo çalışmaları yaparak önemli kelimelerde ön sıralarda yer alarak organik hit kazanabilirsiniz ancak unutmayın ki isterseniz rekabeti en zor en önemli kelimelerde ilk sıralarda yer alın sitenizde kaliteli içerikler yer almadığı sürece bu durum geçici olucaktır.

Yukarda bahsettiğim sebepleri çözümleri ile birlikte paylaştım.Dediklerimi uyguladığınız takdirde siteniz için önemli ölçüde gelişmeler yaşayabilirsiniz.Bu başlık altından yorumlarınızı bekliyorum aklınıza takılan sorular varsa yorum yaptığınız takdirde elimden geldiğince kısa sürede cevap vermeye çalışacağım.Yazımı okuduğunuz için sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum :)

NOT: Yazı kaynağı imzamda yer alan sitedir.Buna benzer çeşitli faydalı makaleleri sitemde bulabilirsiniz yorumlarınızı bekliyorum :)
KadirHames

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

AlperenAtasever AlperenAtasever I love SEO Kullanıcı
  • Üyelik 11.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 1269
  • Beğeniler 173 / 271
  • Ticaret 13, (%100)
Hocam şaşırttıkça şaşırtıyorsunuz beni:)
On numara 5 yıldız , çok yeterli seviyede açıklamşsınız.
KaganUslu

kişi bu mesajı beğendi.

KadirHames KadirHames Emekli Seo Uzmanı Kullanıcı
  • Üyelik 19.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek öğretici
  • Konum Kahramanmaraş
  • Ad Soyad A** H**
  • Mesajlar 2080
  • Beğeniler 438 / 437
  • Ticaret 32, (%94)
merhablar hocam makalenizde belirttiginiz kriterlere kısmen katılıyorum ben söyle belirteyim site hızlıysa zaten degerini bulacaktır seo denilen olay olmadanda ben onu hersekilde sıralmaya sokuyorum artı bu kritere özgün makalesiz deyiminide katayım cünki özgün olmak okadar kolay olan birsey degil benim sitelerimde özgün olan birsey bulamassınız botla cekiyorum :d ve hepside 1.sıradadır ozman ben yanlış birsey yapıyorum googlece saygılarımla iyi çalışmalar
KaganUslu

kişi bu mesajı beğendi.

işte buu

KaganUslu KaganUslu Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 15.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad K** U**
  • Mesajlar 567
  • Beğeniler 31 / 88
  • Ticaret 22, (%100)

Alperen Atasever adlı üyeden alıntı

Hocam şaşırttıkça şaşırtıyorsunuz beni:)
On numara 5 yıldız , çok yeterli seviyede açıklamşsınız.

Kadir Hameş adlı üyeden alıntı

merhablar hocam makalenizde belirttiginiz kriterlere kısmen katılıyorum ben söyle belirteyim site hızlıysa zaten degerini bulacaktır seo denilen olay olmadanda ben onu hersekilde sıralmaya sokuyorum artı bu kritere özgün makalesiz deyiminide katayım cünki özgün olmak okadar kolay olan birsey degil benim sitelerimde özgün olan birsey bulamassınız botla cekiyorum :d ve hepside 1.sıradadır ozman ben yanlış birsey yapıyorum googlece saygılarımla iyi çalışmalar

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim çok sağolun arkadaşlar elimden gelenin en iyisin yapmaya devam edicem :)

wmaraci
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al