Merhaba arkadaşlar bugün itibariyle artık windows 10 kurulumları başlamış durumda.Bir çok windows kullanıcının aklında olan sorulardan biri ise Windows 10 yüklemeli miyim ? Neden windows 10 ? şeklindedir.Baktığımda ise bir çok tanıdığım ve arkadaşım windows 10 yüklemek istemiyor ve gelen değişikliğin iyi olmadığından bahsediyor.Aslında bende windows 7'den windows 8'e yükselttiğim zaman windows 8'i pek beğenmemiştim fakat daha sonradan alışınca beğenmeye başladım.Üstelik mantıklı olarak düşündüğümüz zaman sonuçta bu sürüm daha güncel ve sonradan çıkmış yeni teknoljiyle tasarlanmış ve bir çok yeni ve farklı özelliklerin olabilceğini düşünmeliyiz.

Peki windows 10 yüklemek için 3 neden ve windows 10'un beğendiğim yanları ise şu şekilde;

Konuşan Asistan:Windows 10 sayesinde Cortona adlı ses asistanıyla tanışabilirsiniz.Oldukça yetenekli ve sorun,hataların çözümünde başarısı olan ses asistanını kullanabilirsiniz.Ne yazık ki şuanda henüz türkçe dil desteği yer almaktadır fakat ileride türkçe dil desteği geleceğine eminim.

Tasarım:Bir çok yeni harika tasarımların olması yanı sıra komut sistemide oldukça geliştirilmiş durumda yenilenen ve güncellenen komut sistemi bence windows 10 ' a geçmek için büyük bir sebep.Komut sistemiyle pencere boyutu değiştirme , metinlerde değişiklik , kopyala-yapıştır , kes gibi işlemleri komut sisteminin yardımıyla yapabilirsiniz.

Başlat Menüsü:Benim windows 10'u yüklememdeki en büyük sebep diyebilirim.Windows 7'den sonra göremediğimiz başlat menüsü windows 10 ile beraber tekrar karşımıza çıkmış bulunmaktadır.

Ayrıca unutmayın ki her zaman güncel olan ve yeni çıkan sistemler daha iyidir.Fakat henüz bugün çıktığı için hafif sorunlarla ve eksiklerle karşılaşabilirsiniz ancak zamanla bunlar düzelicektir.Bu yazımı okuduğunuz için çok teşekkür ederim iyi günler dilerim.