Barış İçin Kadın Girişimi’nin çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, Beşiktaş, Kartal ve Bakırköy meydanlarında eş zamanlı bir araya gelerek tava, zil, tef, tencere, darbuka, düdük ve davullarıyla barış için ses çıkardı.

Beşiktaş’ta Barbaros Bulvarında oturma eylemi gerçekleştiren kadınlar, “Savaş hükümeti istemiyoruz geçici hükümetin iktidarına feda edilemez” pankartını ile “Suruç’ta katliam var, iyi değilim, iyi olmayacağım, iyi olmayın” dövizlerini yere sererek, mumlarla barış yazdılar. Dakikalarca zılgıt, ıslık, erbane, tencere tava çalan kadınlar, savaşın derhal sonlandırılmasını istedi.

Kadınların vuruşları eşliğinde Barış İçin Kadın Girişimi adına açıklamayı Ferda Sayım okudu. Barış İçin Kadın Girişimi olarak da kadınların çözüm sürecinde katılması için çaba gösterdiklerini belirten Sayım, “Dünyanın farklı yerlerinde kadınlarla buluştuk. Meclis’te görüşmeler yaptık. Kandil’de kadınlarla bir araya geldik. Türkiye’nin birçok şehrine gittik, barış isteyen kadınlarla çalışmalar yaptık. Lice’de Medeni Yıldırım öldürdüğünde oradaydık, Gezi’deydik, Suruç’ta Kobanêliler için kurulan kampları ziyaret ettik. Orda çalışmalar yürüttük. Yetmedi, Guatemala’dan, Bosna’dan kadınlarla tanıştık. Yaşadıklarımız ne kadar da ortaktı” dedi.

Ferdane Sayım, savaşa hayır demek için Cumartesi gün saat 17.00’de Galatasaray Meydanı’nda olacaklarını duyurdu.