Devlet hep kötü mü sizin için ? Yani açtığınız konulara baktım, kontrol ettim. Sürekli ve sürekli devleti küçük düşürmeye ,belli bir partiyi el üstünde tutmaya yönelik hareketlerde bulunuyorsunuz. Forumdaki herkes mi yanlış düşünüyor ? Ve ya herkes mi ön yargılı size karşı? Hitabınız ve tavrınız insanlara hep kırıcı ve itici gelmiş. Bunda haklılık payı olduklarını hiç mi düşünmüyorsunuz ? Size "senin işin gücün bu olmuş" demeyi kendinize nasıl yakıştırıyorsunuz ? Kişisel bir cevap oldu, kusura bakmayın ama lütfen aynaya bakıp size karşı suçlamaların sizden kaynaklı olduğunu da göz önünde bulundurun ve kendinizi bu konuda yinelemeye, eleştirmeye bakın. Bir kişi, iki kişi, üç kişi.. ve aslında daha fazlası. Nasıl oluyor da bu kadar kişi aynı şeyleri söylüyor sizin için ? Bu sizi hiç mi düşünmeye sevk etmiyor?

Devlet eleştirilmez değil, devlet hep doğru yapıyor diye bir şey de söz konusu değil. Eksik gediğin çok olduğunu herkesin söylediğine eminim. Bugün bir devlet kurumuna gitsek ve bizi uğraştırdığını, bürokratik konular yüzünden işimiz uzadığında bizlerde "ne biçim devlet" diyoruz, belki de küfrediyoruz. İyileştirme noktasında yapılacak bir şey olduğunda eksiksiz yardımcı olacağımız da aşikar. Bu millet merhamet sahibi millet, devletin acizliğini görmezden gelip onu el üstünde tutmak için elinden geleni yapacağından adım gibi eminim.

1000 konunun 950 tanesi devleti kötülemeye, insanların sinirini bozacak konular olduğunu görünce ister istemez niyetinizin kötü olduğunu görüyor/anlıyorlar.

Burada asıl konu elbette ki açılan konunun içeriği hakkında konuşmak fakat siz bunu istemiyor farklı bir yol izleyerek insanları sinir ediyor gibi gözüküyorsunuz.

Lütfen, gerçekten insanlarla bu şekilde muhattap olmaktan çekinin. Kimse kimseyi düşman görmek istemez, kimse kimseye ön yargıyla yaklaşmakta istemez.

Ayrıca ; "kamuoyu oluşturmak için forumlar birebirdir" sözü doğrudur. Fakat siz webmaster forumunda olduğunuzun farkındasınız değil mi ? İnsanlar bu tür konuları görmek isterse gider o tür forumlarda takılırlar. Bizler burada tartışalım, konuşalım da diyebilirsin, kabul ediyorum. Ama bu sizin yaptığınız gibi olmaz, siz karşıt görüşe, düşünceye bile tahammülünüz yok çoğu zaman. Birisi bir düşüncesini söylediğinde "yaş kaç" , "ideolojinize bu kadar sıkı bağlanmayın", "komik" , "enteresan" gibi alakası olmayan işi kişiselliğe dökecek cevaplar veriyorsunuz. Bakın bu yüzden bende bu şekilde kişisel bir cevap vermek zorunda kalıyorum haddim olmayarak.

Dışarı da zaten düşüncelerinden dolayı ezilen, hakir görülen kişiler var. Bari burada bunu yapmayarak burada bir ilki başlatalım.