Adana’nın Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik düzenlenen saldırıda iki polis memuru hayatını kaybetti. Çıkan çatışmada PKK’lı olduğu bildirilen iki saldırgan öldürüldü, ikisi de aranıyor.

DHA’nın haberine göre saat 02.35’te bir grup PKK’lı, Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına uzun namlulu silahlarla saldırdı. Polislerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

Kısa süreli çatışmada iki polis memuru hayatını kaybetti. Emniyet binasının bahçesine farklı noktalardan girmeye çalışan iki saldırgan öldürüldü. İki saldırgan ise gecenin karanlığından yararlanarak kaçtı.

Saldırganların yakalanması için ilçede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Adana Emniyet Müdürlüğü’nden de bölgeye takviye ekipler sevk edildi.


Saldırganların üzerinden iki kaleşnikof, bir tabanca ve üç el bombası çıktı. Ancak birinin üzerinde bomba saptanınca bomba imha uzmanları da istendi. Olay Yeri İnceleme Ekipleri ile birlikte Emniyet Müdürlüğü’nün giriş kapısı merdivenlerinde öldürülen saldırganın üzerindeki bomba uzun uğraşlar sonrası etkisiz hale getirildi.