Windows 10'dan memnun kalmayıp Win 8 veya Win 7'ye geri dönmek isteyenler bu yazımızı okuyabilir.

Microsoft’un yeni işletim sistemi henüz çıkalı çok olmadı. Windows 10 çıkıştan önceki uzun Beta testleri sayesinde daha çıkış haftasında genel olarak stabil bir performans ve kullanım sunuyor. Fakat her yeni üründe elbet birkaç hata bulunacaktır. Örneğin Windows 10’in bazı kullanıcılarda Nvidia kartları tanımadığını, Wi-fi kullanımının çok kararsız olduğunu ve ses ile ilgili sorunlar çıkardığını biliyoruz. Peki gerek bu sebeplerden gerek yeni Windows’u beğenmediğiniz için Windows 8 veya Windows 7’ye geri dönmek isterseniz ne yapmalısınız?

GERİYE DÖNÜŞ

Neyse ki Windows 10’den eski sürümlere dönüş oldukça kolay. Sadece birkaç adım ile bu işlem gerçekleştirilebilir.

1. İşlemi başlatmak için öncelikle Ayarlara girip Güncelleştirme ve Güvenlik menüsünü açın.



2. Kurtarma seçeneğine gelerek Windows 7/8.1’e geri döne tıklayın.



3. Kalan adımları kolayca takip edip Windows 7 veya Windows 8’e geri dönebilirsiniz.



DETAYLAR

Dönüş işlemi çok kolay olabilir fakat bilinmesi gereken birkaç detay var. Öncelikle dönüş işlemini ilk bir ay içerisinde yapmanız gerekmekte. Aksi takdirde eski Windows’dan kalan dosyalar bilgisayarınızdan tamamen silinmiş olacak. Ayrıca Microsoft dönüş işlemi tamamlandıktan sonra eski Windows’unuzda bulunan bazı uygulamaların çalışmayabileceğini ve tekrar yüklenmesi gerektiğini belirtiyor. Örneğin Chrome’un dönüş işleminden sonra sorun çıkardığına dair bilgiler var. Şunu da belirtmekte fayda ki Windows 10’e geçerken dosya kaybı yaşanma ihtimali olduğu gibi geri dönerken de az da olsa bu ihtimal bulunuyor. Bu sebeple önemli dosyalarınızın yedeğini almakta fayda var.

GELECEĞE DÖNÜŞ

Microsoft size eski sürüme dönme imkanı sağlarken Windows 10’in kapılarını kapamıyor. Yani Windows 10 lisansınız varsa tekrar bu sürüme istediğiniz zaman dönebilirsiniz.

Size tavsiyemiz eğer gerçekten Windows 10 ile ilgili henüz çözülemeyen sıkıntılarınız varsa eski sürüme dönmeniz. Her ne kadar az olursa olsun geçiş esnasında sıkıntı çıkma ihtimali her zaman vardır.

Kaynak:
http://webnoloji.net/genel/windows-78e-donus/