Merhabalar,

Böyle büyük bir sitenin yönetilmesinin zor olduğunun bilincindeyim. Ve bu tür bir tecrübeyi bizzat yaşamadığım için uygulanabilirliğinden emin olmadığım birkaç öneride bulunmak istiyorum.

Bildiğimiz üzere burası bir webmaster forumu. Ancak üye sayısının hızla artması bazı sorunlara yol açıyor. Örneğin şu anda şikayetim var kategorisinde bir kişi için en az 5 konu açılmış durumda ve adam herkesi dolandırmış. Burası sıradan bir forum değil, yani geyik muhabbetinin döndüğü forumlardan değil de daha ciddi ilişkilerin ve ticaretlerin döndüğü bir forum. Saygınlığını ve seviyesini kaybetmemesi adına forum için önerilerim şöyle;

- Foruma üyelik için herkesin nüfus cüzdanının ön yüzünden bir fotoğraf isteme zorunluluğu getirilsin. O kişinin **************lığı kesinleşirse bilgiler dolandırdığı üyelerle paylaşılsın ki rahatlıkla dava edebilelim ya da ulaşma şansımız olsun. Adam herkesi kandırıyor banlanıyor farklı isimle yine geliyor. Sadece kimlik numarası sormak da yetersiz internet üzerinde sayısız kimlik numarası oluşturucu yazılım var. Sahte bir numarayla gelebilir. Kesinlikle kimlik uygulamasının olması gerektiği taraftarıyım.

- Bazı şikayetlerde gördüm ki şu kişiden şikayetçiyim demiş olayı anlatmış üye. Ama bir tane bile kanıt, ekran görüntüsü yok. Yöneticiler suçlanan kişiyi konuya çağırmışlar cevap yazmayınca da uzaklaştırmışlar. Ancak ben konuya dışarıdan baktığımda bir kanıt göremiyorum. Belki arkadaş gerçekten dolandırıldı ama bunun kanıtı nerede? Bu konuda biraz daha somut deliller dikkate alınmalı ki adil olunabilsin benim görüşüme göre.

- Foruma girdiğimizde kayıtlı değilsek splash gibi bir buton çıkıp hemen kayıt ol diyor. Üye toplamak için faydalı olsa da bence burası seçkin bir forum olduğu için her gelene gel üyemiz ol denmemeli. Webmaster olanlar ya da en azından olma yolunda olan kişiler zaten buranın kalitesini anlayıp üye olmak isteyeceklerdir. Ancak bu şekilde toplamak her kesimden insanı sadece bir telefon numarasıyla foruma almak oluyor. **************lık gibi durumlar da kaçınılmaz hale geliyor.

Tabii ki benim görüşüm bu yönde kesinlikle haklı olduğumu söylemiyorum. Ancak bahsettiğim şekilde olmasa da farklı birkaç düzenleme gerekiyor bence artık. Yoksa bu olayların artacağı düşüncesindeyim.