berkakalinn adlı üyeden alıntı

Merhabq, yillarca alıştığım w7 den w10 a gecmek farklilik yaratabilir. Ancak bilemiyorum bilgisayarimk belirli şeyler için kullaniyorum internete girmek v.b o yüzden ihtiyaç duymuyorum.

Eskiden bende öyleydim. Windows 8'e garip gözle bakardım metro arayüzünden nefret ederdim. Düşüncem hep "vista gibi mi acaba" olurdu. SSD aldıktan sonra win 7de pek bir etkisini göremedim açıkcası. Biraz araştırdıktan sonra öğrenciler için ücretsiz olan win 8.1 sürümüne geçtim ve resmen devrim yaşadım.

Windows 10 rezervasyonunu duyunca elimdeki orjinal windows 7'yi yükleyip rezervasyon yaptım ve şimdi gerçekten çok memnunum :)

Benim fikrime göre artık 6 gb altında ram, 4 çekirdek altında işlemci, 256 bit altında ekran kartı, depolama haricinde hdd kullanılmamalı. Çünkü gerçekten donanımlar geliştikçe bunları köküne kadar kullanan yazılımlarda gelişiyor.

Abimin bilgisayarının özellikleri birebir aynı benimle cs haricinde oyun oynamıyor, film dizi izliyor internette dolaşıyor. İnanır mısınız tam bilgisayarın açılıp kendine gelmesi ~10 dakika sürüyor. Bu devirdeki teknolojik cihazlara göre bence fazla. Telefonum bile 3-4 dakikada açılırken koca dev bu kadar geç açılıyor :D Sırf ssd olmadığından.

Bütün bilgisayar parçaları biribirini tamamlıyor görüldüğü gibi. SSD olmadıktan sonrada win 7 - 8 - 10 radikal bir fark yaratmıyor