Henüz tam anlamıyla tanıtım yapmadık zaten sadece beta olarak projeyi webmasterların beğenisine sunduk herhangi bir yerde reklam veya tanıtım yapmadık sadece wm aracında konumuz bulunmaktadır.
Çerezlerden kaynaklı bir sorun olabilir orda ara yazması tarayıcınızın çerezlerini temizleyipte tekrar sonuç sayfasına gidip birde öyle deneyebilirsiniz.
Şuanki sistem ile Google'ı zaten kıyaslayamazsınız sizinde belirttiğiniz gibi 2 yıl gibi bir süre geçirmişlerde belli noktalara gelmişler bizim daha 2 ay bile olmadı ki dünya devi bir arama motoruyla karşılaştırmak gülünç gelir.
Biz hiçbir platformda Google'a rakip olarak geldik 100-150 tane mühendisimiz var diye tanıtım yapmadık bunuda belirtmek isteriz.
Site indexleme olayına gelince ne kadar çok site indexlenirse veri tabanı o kadar çok dolar ki buda daha çok sunucu eşittir daha çok para yani daha çok masraf demektir ki bizim zaten hiçbir gelirimiz veya sponsorumuz yok felsefemiz ortada sadece bağış kabul ediyoruz onuda sizlere adam gibi birşeyler sunmadan talep edmiyoruz.
İki yıl gibi bir süreyi beta olarak geçiripte 25 milyon site indexlemesi gayet doğal bakalım 2 yıl sonra biz kaç site indexleyeceğiz orasınıda artık 2 sene sonra göreceğiz tabi o 2 sene sonraya biz hala yaşıyor olursak :))
Bu arada arama motorunun hangi dillerde yazıldığınıda emin olun çok iyi biliyoruz ki bilmediğimiz bir alana yönelipte kendimizi rezil edecek kadarda gerizekalı değiliz yorumlarınız çok güzel samimi olduğunuzun farkındayız ancak daha az kırıcı yorumlarda yapmayı deneyebilirsiniz yinede teşekkürler iyi çalışmalar.
Ek Olarak: Bu arada sadece say.ac ve Google Analytcs değil Yandex.Metrica'da kullanıyorduk ancak Metrica bazen siteyi yavaşlatıyordu bu nedenle kaldırdık ve diğer arama motorlarının sayaç servislerini kullanmamızda ne gibi bir rahatsızlık var ki bunu burda paylaştınız onu anlamadım.
Çerezlerden kaynaklı bir sorun olabilir orda ara yazması tarayıcınızın çerezlerini temizleyipte tekrar sonuç sayfasına gidip birde öyle deneyebilirsiniz.
Şuanki sistem ile Google'ı zaten kıyaslayamazsınız sizinde belirttiğiniz gibi 2 yıl gibi bir süre geçirmişlerde belli noktalara gelmişler bizim daha 2 ay bile olmadı ki dünya devi bir arama motoruyla karşılaştırmak gülünç gelir.
Biz hiçbir platformda Google'a rakip olarak geldik 100-150 tane mühendisimiz var diye tanıtım yapmadık bunuda belirtmek isteriz.
Site indexleme olayına gelince ne kadar çok site indexlenirse veri tabanı o kadar çok dolar ki buda daha çok sunucu eşittir daha çok para yani daha çok masraf demektir ki bizim zaten hiçbir gelirimiz veya sponsorumuz yok felsefemiz ortada sadece bağış kabul ediyoruz onuda sizlere adam gibi birşeyler sunmadan talep edmiyoruz.
İki yıl gibi bir süreyi beta olarak geçiripte 25 milyon site indexlemesi gayet doğal bakalım 2 yıl sonra biz kaç site indexleyeceğiz orasınıda artık 2 sene sonra göreceğiz tabi o 2 sene sonraya biz hala yaşıyor olursak :))
Bu arada arama motorunun hangi dillerde yazıldığınıda emin olun çok iyi biliyoruz ki bilmediğimiz bir alana yönelipte kendimizi rezil edecek kadarda gerizekalı değiliz yorumlarınız çok güzel samimi olduğunuzun farkındayız ancak daha az kırıcı yorumlarda yapmayı deneyebilirsiniz yinede teşekkürler iyi çalışmalar.
Ek Olarak: Bu arada sadece say.ac ve Google Analytcs değil Yandex.Metrica'da kullanıyorduk ancak Metrica bazen siteyi yavaşlatıyordu bu nedenle kaldırdık ve diğer arama motorlarının sayaç servislerini kullanmamızda ne gibi bir rahatsızlık var ki bunu burda paylaştınız onu anlamadım.
Google'a rakip değilsiniz bunun farkındayım fakat Google yazılımı 100-150 mühendis ile değil bir üniversitede doktora okuyan iki öğrencinin kafa kafaya vermesi ile ortaya çıkmıştır. Zaten eskiyi örnek vermemdeki amaç şudur. Adamlar o gün ki teknoloji ile (8-9 GB hardiske sahip makinalardan oluşan) oluşturdukları bir sunucu ile evlerinden bu işi yapmayı başarmışlar. Bir diğer husus şuanki sistem Google ile karşılaştırılamaz demişsiniz, ben zaten şuanki Google ile karşılaştırmadık, yıllar önce ilk çıktığındaki Google ile karşılaştırdım.
Ayrıca 2 ay bile olmadı diyorsunuz adamlar 2 sene yazılım geliştirmişler daha web sitelerini açmadan, siz ise ortada henüz geliştirdiğiniz bir şey olmamasına rağmen web sitenizi kurmuş burada "Arama Motoru" lansmanı ile tanıtmaktasınız.
İki yıl sürede 25 Milyon index demek günlük yaklaşık olarak 34.000 site demek. Siz ise 2 ayda 1000 küsür site indexlemişsiniz ki zaten %90'ı el ile girilmiştir.
Daha çok sunucu eşittir daha çok para evet haklısınız. Şunuda belirteyim ki bu gün aylık 100 TL ile kiralayacağınız bir makine Google'ın ilk kullandığı sunucudan en az 50 kat daha güçlü olacaktır.
Kısaca anlatmak istediğim şudur, adamlar şuankinden 50 kat düşük bir sistem ile günde yaklaşık olarak 34.000 index almışken siz günümüz teknolojisi ile 2 ayda 1000 küsür index almışsınız.
Birde şu meşhur türk mühendislerinizi tanımak isteriz, hangi üniversitenin hangi ana bilim dalında okumakta kendileri? Belki bakarsınız aynı kampüste falan çıkarız.
Ayrıca Google bu gün bu noktadaysa bunu en çok Eric Emerson Schmidt'a borçlulardır.
Ek olarak: Resimleri göstermemdeki amaç örnek;ne işe yarıyor dediğimde 3 tane site gösteriyor bana bu 3 siteyi neye göre gösteriyor, hiç bir kelime uyumu olmamasına rağmen? Birde şu "Ara" yazısı çerezler ile alakalı değil, tasarımınızı kontrol edin, tasarım ile alakalı.